Zo voeg je een extra gebruiker toe aan je Netflix-account

Zo voeg je een extra gebruiker toe aan je Netflix-account

De eerste Nederlandse Netflix-gebruikers hebben inmiddels een mail ontvangen dat hun account enkel nog binnen één huishouden is te gebruiken. Vanaf dat moment zul je voor iedereen die jouw account gebruikt maar niet bij je op hetzelfde adres woont, een extra gebruiker moeten toevoegen. Hier lees je hoe je dit doet.

Extra kosten

Alleen gebruikers met een Standaard- of Premium-abonnement kunnen hun account tóch buiten hun huishouden delen door een extra lid toe te voegen. Dit kost 3,99 euro per maand, maar zorgt ervoor dat die extra persoon niet een eigen abonnement hoeft af te sluiten. Je bent dan dus goedkoper uit.

Stap voor stap

Om een extra lid toe te voegen aan je account, moet je op een desktop inloggen op Netflix. Via de tv of je mobiel lukt dit niet. Pak dus even je computer of laptop erbij.

  1. Log in op Netflix en klik een profiel aan
  2. Klik vervolgens rechtsboven op je profielfoto en klik in het uitgeklapte menu op 'account'
  3. Hier zie je het kopje 'Extra leden' staan (zie onderstaand screenshot) en klik je op 'Een plek voor een extra lid kopen'
  4. Nodig een extra lid uit

Netflix benadrukt dat je geen extra leden kunt toevoegen aan accounts die via een partner worden gefactureerd en dat extra leden in hetzelfde land moeten wonen als de hoofdgebruiker.

Schermafbeelding via Netflix
Schermafbeelding via Netflix

Bestaand profiel of nieuw profiel

Extra gebruikers kunnen vervolgens zelf kiezen of ze hun extra lid-account koppelen aan een bestaand profiel, of starten met een nieuw profiel en dan dus hun kijklijst en aanbevelingen kwijt zijn.

Kinderen of gezinsleden die af en toe ergens anders verblijven, kunnen zonder extra kosten blijven kijken zolang ze met hun account maar minimaal één keer per maand verbinden met het wifi-netwerk van de hoofdgebruiker. Hoe dat werkt, lees je hier.

Beeld: Via depositphotos

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Netflix

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws