'Zoop'-fans lijken zich te kunnen verheugen op reboot: Videoland hint naar terugkeer

'Zoop'-fans lijken zich te kunnen verheugen op reboot: Videoland hint naar terugkeer

Fans van de voor velen nostalgische jeugdserie Zoop (2004–2006) lijken zich te kunnen verheugen op een reboot (update: er komt definitief een nieuwe Zoop, zie onder voor meer info). Videoland post vandaag een kort filmpje dat duidelijk naar de oorspronkelijke opnamelocatie verwijst.

Mens en dier

De drie seizoenen van het dierenfestijn spelen zich af in Ouwehands Dierenpark Rhenen, waar een aantal jongeren een opleiding tot dierenverzorger volgen en een warme band met de beesten opbouwen. In een nieuwe video op YouTube en Instagram is de dierentuin duidelijk te herkennen:

Bekende gezichten

Veel hoofdrolspelers van de originele serie waren de afgelopen twintig jaar vaste gezichten op de Nederlandse televisie. Nicolette van Dam, Vivienne van den Assem en Ewout Genemans hebben aardig wat presentatieklussen op hun naam staan, en Patrick Martens wist de gewaardeerde fotografiewedstrijd Het Perfecte Plaatje (2016– ) te winnen. Jon Karthaus is deze dagen onder meer actief als regisseur en tekende dit jaar nog voor de Netflix-romcom Fijn Weekend (2023).

Still 'Fijn Weekend' via TMDb
Still 'Fijn Weekend' via TMDb

Het einde van Zoop ligt dus al meer dan vijftien jaar achter ons, maar de laatste jaren werd de naam wel degelijk in eren gehouden. Sterker nog, de zojuist aangehaalde Karthaus is bezig met een vierde Zoop-film, waarvoor Australië het gedroomde decor is.

Zoop (2004‑2006)
5.8
Kijk op Videoland • 'Zoop' speelt zich af in de dierentuin, waarbij een groep jongeren centraal staan die een opleiding tot dierenverzorger volgen.

Terug naar de dierentuin

Nu de hints zijn uitgedeeld, is het afwachten wanneer er meer en definitief nieuws over de verwachte terugkeer van Zoop naar buiten komt. Aangezien de Zoop-films zich telkens in andere landen en/of op andere continenten afspeelden, is het wel waarschijnlijk dat het daadwerkelijk om een serie-reboot gaat.

Update

Inmiddels heeft Videoland het nieuws zelf al bevestigd met een korte video, waarin meerdere sterren uit het origineel te zien zijn en vertellen dat Zoop inderdaad terugkeert:

Zoop: De Reünie belooft een nostalgische terugblik op de hit van toen te worden, en op het eerste oog dus niet zozeer een echte serie-reboot met nieuwe verhaallijnen.

Beeld: Still 'Zoop' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Video's VideolandZoop (2004–2006)

Meer Videoland

Meer Videoland

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws