Jodie Comer stapt na tien minuten van Broadway-podium vanwege ademhalingsproblemen

Jodie Comer stapt na tien minuten van Broadway-podium vanwege ademhalingsproblemen

We hebben het op onze filmsite niet al te vaak over Broadway, maar er zijn genoeg Hollywoodsterren die er ook een rijke toneelcarrière op nahouden. Free Guy-ster Jodie Comer speelde gisteren weer een voorstelling van haar show Prima Facie, maar moest na tien minuten al het podium verlaten vanwege ademhalingsproblemen.

Film en toneel

De carrière van de 30-jarige Comer kwam na een aantal sterke serierollen verder van de grond toen ze met lof werd overladen voor haar rol in de thrillerserie Killing Eve (2018–2022). Met een zogenoemde 'Primetime Emmy' op zak belandde ze de afgelopen jaren ook in grotere Hollywoodfilms, zoals het zojuist genoemde Free Guy en Ridley Scotts middeleeuwse epos The Last Duel (2021). Prima Facie is haar Broadwaydebuut: de show speelde eerst op West End, in Londen.

Still 'The Last Duel' via Filmdepot
Still 'The Last Duel' via Filmdepot

Dubbel moet instappen

Gisteren moest de actrice het podium alleen al snel verlaten omdat ze last had van de slechte luchtkwaliteit. Bezoekers van de voorstelling laten weten dat Comer na tien minuten liet weten niet meer goed te kunnen ademen. Nadat een podiummanager haar naar de coulissen had geholpen, nam Comers dubbel Dani Arlington de rol over.

New York in nevelen

De ademhalingsproblemen van Comer zijn geen toevalligheid. Sinds deze week berichten Amerikaanse media intensief over de beroerde luchtkwaliteit in New York. Experts zeggen dat de luchtkwaliteit sinds de jaren '60 niet zo slecht is geweest, en dat heeft alles te maken met de recente, flink aangewakkerde bosbranden in Canada (!). Die bosbranden zorgen voor een grimmige rooklucht, die gisteren een mistig bovenaanzicht van het Empire State Building opleverde.

De situatie doet een beetje denken aan de slechte lucht in San Francisco na eerdere bosbranden in Californië (september 2020). Die toestand deed mensen toen denken aan beelden uit de sciencefictionfilm Blade Runner 2049 (2017).

Still 'Blade Runner 2049'
Still 'Blade Runner 2049'

Prima Facie en Comer zijn genomineerd voor vier Tony Awards, de toonaangevende theaterprijzen voor Broadwayproducties.

Beeld: Still 'Help' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws