'Fast X' vermoedelijk alles behalve 'een van de grootste releases van 2023'

'Fast X' vermoedelijk alles behalve 'een van de grootste releases van 2023'

Wat een absolute kaskraker had moeten worden, lijkt te zijn uitgelopen op een teleurstelling: Fast X (2023) is in de Verenigde Staten veel eerder beschikbaar op video-on-demand-diensten dan gepland. Het heeft er alle schijn van dat de film tegenvallende cijfers behaalt in de bioscoop en dat terwijl Universal Pictures de film promootte als een van de grootste bioscoopfilms van 2023.

Tegen de verwachtingen in

Na slechts drie weken in de bioscoop te zien zijn geweest, is Fast X nu al te huur en/of te koop op streamingdiensten. Het is een verrassende wending nadat er zoveel tijd en geld gestoken is in de marketing van de film. De franchise had zo op succes gehoopt, vooral na het aanstellen van Jason Momoa als de grote schurk van de film, Dante.

Winstgevend, maar teleurstellend

Aanvankelijk leek het de goede kant op te gaan met Fast X. De film was de populairste bioscoopfilm tijdens het openingsweekend en haalde binnen enkele dagen een omzet van $319 miljoen waarvan $67 miljoen afkomstig van het binnenlands publiek. Dat lijkt ruim, maar Fast X is uiteindelijk de duurste film in de franchise geworden. In eerste instantie zou de film een budget beschikbaar hebben van ongeveer $280-$300 miljoen, maar dat werd later bijgesteld tot zo'n $340 miljoen. Naar schatting heeft de film inmiddels al meer dan $600 miljoen opgebracht wereldwijd.

De film gauw beschikbaar maken op streamingdiensten lijkt een goede zet. Producent kiezen er duidelijk voor om het ijzer te smeden nu het nog heet is en zo de financiële opbrengsten te maximaliseren.

Fast X (2023)
5.8
In FAST X gaat het team de confrontatie aan met de dodelijkste tegenstander die hun pad ooit heeft gekruist. In Fast Five uit 2011 wisten Dom en zijn team de corrupte Braziliaanse drugsbaron Hernan Reyes en zijn imperium uit te schakelen op een brug in Rio de Janeiro.

Vooralsnog is Fast X nog niet beschikbaar op streamingdiensten. De film is nog wel in de bioscoop te zien.

Beeld: Copyright 2023 Universal Studios. All Rights Reserved.
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsFast X (2023)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws