Mike Leigh maakt zich op voor volgende film

Mike Leigh maakt zich op voor volgende film
15 februari 2020 om 10:26

Het Britse regie-icoon Mike Leigh bereidt zijn volgende film voor na de door Amazon gesteunde film Peterloo (2018). De details van het project van Mike Leigh, dat Cornerstone Films in Berlijn met de kopers zal bespreken en dat al door eOne is opgepikt, worden nog geheim gehouden.

Het project dat momenteel bekend staat als 'Untitled 2020' en waarbij de details van het plot nog niet bekend zijn zal deze zomer in het Verenigd Koninkrijk worden opgenomen. Cornerstone Films zal opnieuw de internationale verkoop verzorgen en zal het project introduceren bij kopers op de Europese filmmarkt in Berlijn, met Bleecker Street aan boord voor de Amerikaanse distributie voor de eerste samenwerking met Mike Leigh. eOne zal in het Verenigd Koninkrijk de distributie verzorgen, waarmee het zijn langdurige relatie met Leigh en Thin Man Films voortzet.

De financiering komt van Film4, Ingenious en het Spaanse bedrijf The Mediapro Studio, dat optreedt als coproducent. Georgina Lowe produceert voor Thin Man Films, met Gail Egan als uitvoerend producent.

Leigh is al enkele tientallen jaren een hoogstaand figuur in de Britse filmindustrie en is vooral bekend van zijn met Oscars genomineerde, BAFTA en Palme d'Or-winnende drama Secrets and Lies (1996), het met de Golden Lion-bekroonde volksdrama Vera Drake (2004) en de door Palme d'Or-genomineerde biopic Mr. Turner (2014).

Bleecker Street kocht eind vorig jaar ook al de Amerikaanse rechten voor The Assistant (2019), een film geïnspireerd door onthullingen over Harvey Weinstein.

Wanneer het nieuwe project van Mike Leigh uit moet gaan komen is nog onbekend.

Beeld: Afbeelding van de film 'Peterloo' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Celebrities

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…