Liam Neeson krijgt hoofdrol in 'Memory', een remake van 'De zaak Alzheimer'

Liam Neeson krijgt hoofdrol in 'Memory', een remake van 'De zaak Alzheimer'
23 februari 2020 om 14:16

Liam Neeson zal de hoofdrol in de film Memory gaan spelen als een huurmoordenaar die zelf een doelwit wordt, nadat hij een opdracht voor een gevaarlijke criminele organisatie weigert te volbrengen.

Volgens Deadline is Memory, gebaseerd op de Nederlandse film De zaak Alzheimer (2003), in een deal verkocht aan Telepool.

Meer over Memory:

Memory
Een huurmoordenaar wordt een doelwit nadat hij een klus weigert te klaren voor een gevaarlijke criminele organisatie.

Meer over de Nederlandse film De zaak Alzheimer:

De zaak Alzheimer (2003)
7.3
Vincke (Koen de Bouw) en Verstuyft (Werner De Smedt) zijn het beste recherche-duo van de Antwerpse politie. Als ze geconfronteerd worden met de moord op een topambtenaar stellen ze alles in het werk om de dader te pakken te krijgen.

De film wordt geregisseerd door Martin Campbell (de regisseur van Casino Royale), met een scenario van Dario Scardapane (die de serie The Bridge schreef). Cathy Schulman produceert de film via haar Welle Entertainment, met Rupert Maconick en Arthur Sarkissian. Black Bear Pictures' Teddy Schwarzman, Michael Heimler en Ben Stillman zullen de productie leiden en Black Bear zal de film volledig financieren. Het daadwerkelijke filmen begint in augustus.

De volgende film van Neeson, de misdaadthriller Honest Thief, staat gepland voor release in september van dit jaar.

In 2019 speelde Liam Neeson de hoofdrol in de actiethriller Cold Pursuit (2019) (zie afbeelding hierboven), Men in Black: International (2019), en Ordinary Love (2019). Daarnaast had hij een stemrol als Qui-Gon Jinn in Star Wars: The Rise of Skywalker (2019).

Wanneer Memory uit moet gaan komen is nog niet bekend.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still uit de film 'Cold Pursuit' via FilmDepot
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsMemory

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten