Bioscoop top 10: de best bezochte films nu in de bioscoop (week 9)

De beste bioscoopfilms van deze week

Bioscoop top 10: de best bezochte films nu in de bioscoop (week 9)
24 februari 2020 om 15:25

Een nieuwe week, een nieuwe bioscoop top 10 met de nieuwste cijfers die binnen zijn gekomen van afgelopen week. Deze keer met nog steeds de onverwachte aanvoerder van de lijst De beentjes van Sint-Hildegard (2020) die op nummer 1 binnenkwam en daar nu nog steeds te vinden is. De film met Herman Finkers in de hoofdrol bracht tussen 20 februari en 23 februari meer dan € 800.000 op.

Nieuwkomers in de top 10 meest bezochte bioscoopfilms zijn de misdaad/actiefilm van Guy Ritchie The Gentlemen (2019), de Nederlandse misdaadfilm Suriname (2020) en de Duitse animatiefilm Spike en de Magische Steen (2019), die al sinds 12 februari in de Nederlandse bioscopen te zien is, maar door de vakantieperiode de top 10 binnen is gekomen.

Het is een verrassing dat De beentjes van Sint-Hildegard nog steeds op nummer 1 te vinden is. De film lijkt een regelrechte hit, in het bijzonder in Twente en omgeving.

The Gentlemen valt op nummer 6 wat tegen. We hadden van een nieuwe film van Guy Ritchie meer verwacht. Met een IMDb-score van 8.1 lijkt het echter aannemelijk dat de film nog wel wat kan gaan klimmen de komende tijd.

Fantasy Island kwam vorige week binnen op nummer 9. Gezien de slechte kritieken – op IMDb heeft de film op dit moment een score van 4.6 – werd al verwacht dat de film snel uit de top 10 zou verdwijnen. Dit is deze week ook gebeurd, want de film is nu pas terug te vinden op plek 18.

1917 en Parasite doen het nog steeds goed op respectievelijk de plekken 3 en 5. Ook dit is niet verwonderlijk na de Oscars, waar beide films meerdere prijzen wonnen.

De gehele bioscoop top 10 vind je hier:

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Copyright Maarten van Keller

Meer over:

Films Bioscoop

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten