'Scream 5' start eind deze maand met filmen

'Scream 5' start eind deze maand met filmen
18 september 2020 om 17:18

Ondanks de overvloed aan pandemische tegenslagen waar veel films momenteel mee te maken hebben, kondigde het team van het langverwachte vijfde deal van de Scream (1996)-reeks aan dat ze eind deze maand met de productie zullen beginnen.

Onder leiding van Wes Craven ging de horrorreeks in 1996 van start en kwam Scream bekend te staan als een heropleving van het Slasher-genre. Sinds de release van Scream 4 (2011) in 2011 waren er geruchten over een vijfde film, deze verdwenen echter toen Craven in 2015 kwam te overlijden.

Tot in 2019 toen de Spyglass Media Group de rechten van de vijfde film wist binnen te halen. In eerste instantie stond de release voor Scream 5 gepland voor 2021, maar de datum werd onlangs verschoven naar 2022 als reactie op de pandemische tegenslagen waardoor de filmindustrie zo drastisch werd getroffen.

Hoewel verschillende producties hebben laten weten het filmen weer te hervatten, ligt daar altijd het gevaar van de heersende pandemie en de bijbehorende risico's op de loer. Ook Scream 5 zal er goed aan doen te investeren in veiligheidsprotocollen, willen zij niet het risico lopen de productie nog verder uit te stellen.

Ondanks de verdrietige afwezigheid van Craven, keren wel David Arquette en Neve Campbell terug, ook schreven we eerder dat Courtney Cox haar rol van Gale Weathers weer oppakt.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Scream 4' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Bioscoop FilmsScream 5 (2021)

Lees ook: Onder meer Jeff Goldblum, James Marsden en Eva Longoria te horen in 'Boss Baby 2'

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten