Christopher Nolan veranderde de dood van een personage uit 'The Dark Knight Rises'

Christopher Nolan veranderde de dood van een personage uit 'The Dark Knight Rises'
19 september 2020 om 14:30

Net zoals Batman Begins (2005) en The Dark Knight (2008) staat The Dark Knight Rises (2012) bol van de actie, maar kreeg desondanks in Amerika een PG-13 leeftijdsclassificatie. In eerste instantie was de dood van een bepaald personage zo gewelddadig dat de film waarschijnlijk wel de gevreesde NC-17 leeftijdsgrens had gekregen en dus besloot regisseur Christopher Nolan de dood aan te passen. In de rest van het artikel volgen spoilers over om wiens dood het gaat.

The Dark Knight Rises (2012)
8.4
Gotham City krijgt te maken met een nieuw gevaar: Bane (Tom Hardy), een wrede schurk die in het verleden ernstig gewond is geraakt en een verdovend gas nodig heeft om te overleven.

Het personage om wie het gaat is Peter Foley (Matthew Modine), commissaris James Gordons linkerhand die tegen de terugkeer van Batman was. Hij komt aan zijn einde in een clash met Bane. Foley vertelde dat zijn dood veel gruwelijker had moeten zijn:

Ik word overreden. Alles wat er gebeurde, is dat er geknipt wordt, en ik ben op de grond, dood. Maar het was erg gewelddadig. De gozer die mijn stuntdubbel was, werd door de auto geraakt. […] Ze dropten hem van zo'n vijftien voet en het geluid van zijn lichaam op de straat was misselijkmakend. Ik herinner me dat ik naar Christopher Nolan keek toen we het schoten en zijn gezicht was wit. Hij had zoiets van: 'Oké laten we verder gaan',

Nolan besefte dat dit hem een NC-17 classificering op zou leveren en besloot de scène te schrappen. Een hogere leeftijdsclassificatie betekent namelijk dat er een minder groot publiek bereikt wordt en sinds Memento zijn Nolans films altijd PG-13 geweest. Dat geldt ook weer voor Tenet (2020) die nu in de bioscopen draait, al werd daar voor de Britse release om die reden wel geknipt in de film.

Tenet (2020)
7.8
In 'Tenet' keert een man terug uit de dood. Hij is onderdeel van een team dat de Derde Wereldoorlog moet voorkomen, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Dark Knight Rises' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsThe Dark Knight Rises (2012)

Lees ook: Gerucht: Tom Hardy is gecast als de volgende James Bond

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten