Lee Isaac Chung regisseert 'Your Name'-remake

Lee Isaac Chung regisseert 'Your Name'-remake
19 september 2020 om 16:00

Lee Isaac Chung, de regisseur van Minari (2020), zal Paramounts live-actionbewerking van de Japanse anime-film Your Name (2016) regisseren. De populaire anime trok veel aandacht naar zich toe toen hij uitkwam, onder andere vanwege de prachtige beelden.

Your Name is een sciencefictionliefdesverhaal en draait om een tienerjongen en -meisje uit verschillende delen van Japan die ontdekken dat ze van lichaam kunnen wisselen. Hij woont in Tokyo, zij in een dorpje. Samen moeten ze een ramp zien te voorkomen en een manier vinden om elkaar te kunnen ontmoeten voor het zover is. De film stond op de shortlist voor de Oscar voor de beste animatiefilm en haalde wereldwijd zo'n 350 miljoen dollar binnen.

Your Name (2016)
8.4
Een jonge man uit Tokio en een jonge vrouw van het platteland wisselen regelmatig van lichaam. Het schoolmeisje Mitsuha baalt van het plattelandsleven en wenst op een dag dat ze een jongen uit Tokio is.

Regisseur Chung debuteerde op Cannes met de film Munyurangabo (2007). Zijn meest recente film is het autobiografische drama Minari, over een Koreaans-Amerikaanse familie in Arkansas. In de film speelt Steven Yeun de hoofdrol, bekend van arthouse favoriet Burning (2018) en The Walking Dead (2010– ). De film werd geweldig ontvangen en won prijzen op het Amerikaanse filmfestival Sundance. Minari moet in Nederland in 2021 uitkomen.

Nu zal Chung dus overstappen op een heel ander genre met de live-actionadaptatie van Your Name. Naast de regie zal ook het script van zijn hand zijn. Hij neemt het schrijven daarvan over van Emily V. Gordon en Eric Heisserer (Arrival (2016)), die al een eerste versie schreven.

Your Name
Een live-actionremake van de anime uit 2016 over twee vreemden die op mysterieuze wijze van lichaam wisselen.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Your Name' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsYour Name (2016)Your Name

Lees ook: Christopher Nolan veranderde de dood van een personage uit 'The Dark Knight Rises'

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten