'The Last Dance' verrast bij de Emmy's en verslaat 'Tiger King'

'The Last Dance' verrast bij de Emmy's en verslaat 'Tiger King'
20 september 2020 om 10:31

The Last Dance (2020) heeft de Emmy voor Beste Documentaire of Non-fictieserie gewonnen. Daarmee verslaat de serie een aantal andere goede deelnemers, waaronder de serie waar de meeste mensen op inzetten: Tiger King (2020).

Dit jaar waren dit de genomineerden, American Masters, Hillary (2020), McMillion$ (2020), Tiger King en The Last Dance. De verwachting was dat Tiger King een grote kans had om er met het beeldje vandoor zou gaan, omdat de afgelopen jaren de keuze vaak viel op een crimedocumentaire. Zo wonnen Wild Wild Country (2018) en The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst (2015).

De keuze viel dus uiteindelijk niet op de serie over Joe Exotic en de vraag of Carole Baskin al dan niet verantwoordelijk is voor de vermissing van haar man. In plaats daarvan lag de voorkeur bij Michael Jordan en zijn laatste succesvolle jaren als basketballer bij de Chicago Bulls. Niet alleen won de serie deze Emmy, ook was hij genomineerd voor de editing en regie in de non-fictie categorieën.

Zowel The Last Dance als Tiger King is te zien op Netflix.

The Last Dance (2020)
9.2
'The Last Dance' toont de strijd van Michael Jordan en de Chicago Bulls in 1998. Hij kon toen voor de zesde keer in acht jaar tijd het NBA-kampioenschap winnen.

Beeld: Still 'The Last Dance' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Series Algemeen NetflixThe Last Dance (2020)

Lees ook: Vanavond op tv: sciencefictionthriller 'I, Robot' met Will Smith

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten