Netflix start productie 'Locke & Key' seizoen 2

Netflix start productie 'Locke & Key' seizoen 2
20 september 2020 om 13:29

De productie van het tweede seizoen van Locke & Key (2020– ) is officieel begonnen. Het is nog niet bekend wanneer de serie werkelijk terugkeert op Netflix. Een logische keuze zou zijn om het nieuwe seizoen in het tweede of derde kwartaal van 2021 op de streamer beschikbaar te maken.

Het eerste seizoen kwam op Netflix te staan in februari, nog net voordat de coronacrisis in volle hevigheid toesloeg. De reacties van fans en critici waren enigszins gemixt. Met name het feit dat de serie niet de echte horrorkant heeft die het bronmateriaal wel bevat, leverde teleurstelling op.

Locke & Key (2020– )
7.4
'Locke & Key' is gebaseerd op de populaire stripboeken en volgt twee broertjes en hun zusje die na de moord op hun vader naar het huis van hun voorouders verhuizen.

De maker van de serie, Joe Hill, zei dat dit een bewuste keuze was om een zo breed mogelijk publiek te kunnen bereiken. Hij was wel tevreden: "Ik houd van de show. Ik houd van wat de show werd." Hij vergeleek de serie met Harry Potter en gaf aan dat juist de toon daarvan heeft geholpen:

Ik denk dat we ons realiseerden dat elementen van deze geweldige YA fantasyserie waren waar we bij aan moesten sluiten. De eerdere versies van Locke & Key waren twee delen horror en twee delen fantasy. En de Netflix-versie is een deel horror, drie delen fantasy en dat lijkt de juiste mix voor TV.

Nu maakt de cast zich dus klaar voor een tweede seizoen en hun reacties lijken in ieder geval enthousiast.

Beeld: Still 'Locke & Key' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series NetflixLocke & Key (2020– )

Lees ook: Joel Kinnaman lachte om elke pagina van het 'The Suicide Squad'-script

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten