Je favoriete kunstenaar ontmoeten? Kijk nu 'Shirley' of stream een van deze vier films

Je favoriete kunstenaar ontmoeten? Kijk nu 'Shirley' of stream een van deze vier films
20 september 2020 om 15:17

Kunstenaars hebben meer dan eens interessante levens die hun weg vinden naar het grote doek. Zo kan je soms toch nog die inspirerende kunstenaar ontmoeten die allang dood is. Wij tippen de beste biopics over kunstenaars die even tijdloos zijn als de kunstwerken die ze maakten.

Shirley (2020)
6.2
Fred en Rose verhuizen naar een dorp in Vermont in de hoop op een baan voor Fred. Het jonge stel krijgt een aanbod om in te trekken bij professor Stanley Hyman op voorwaarde dat Rose het huishouden op zich neemt én op zijn vrouw − de beruchte horror auteur Shirley Jackson − past.

Vanaf deze week is Shirley te zien in de bioscopen. Hierin brengt Josephine Decker horrorschrijfster Shirley Jackson tot leven. Wel met de nodige fantasie, want de helft van de belangrijke personages in de film hebben nooit bestaan. Decker heeft van Shirleys leven net zo'n spannend en onheilspellend verhaal gemaakt als in de boeken die ze schreef en dat maakt het tot een interessante film.

Nu te zien in de bioscoop.

Loving Vincent (2017)
7.8
'Loving Vincent' vertelt over Van Goghs leven en werk door zijn meest inspirerende schilderijen tot leven te brengen.

Loving Vincent is wellicht de meest bijzondere film in dit rijtje. Deze film over Vincent van Gogh is namelijk volledig geschilderd. Visueel gezien is het een echt pareltje. Tegelijkertijd is het niet de doorsnee biopic omdat het meer een mysterie is dan een simpel drama. Wil je dus een film zien die probeert te ontrafelen hoe Van Gogh aan zijn einde kwam die ook nog eens een lust voor het oog is? Kijk dan Loving Vincent.

Te zien via Amazon Prime Video.

Becoming Astrid (2018)
7.1
Biopic van de Zweedse schrijver Astrid Lindgren, de auteur van talloze kinderboeken en de bedenker van Pippi Langkous.

In Becoming Astrid zien we hoe Astrid Lindgrens leven verliep voordat ze de kinderboeken over Pippi Langkous schreef. Deze film maakt inzichtelijk waar Astrid haar inspiratie vandaan haalde en maakt de verhalen daarmee nog sympathieker. Na het zien van de film heb je direct zin om weer de boeken in te duiken.

Te zien op CineMember.

Bohemian Rhapsody (2018)
8.0
'Bohemian Rhapsody' is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld.

Houd je meer van muziek? Dan kan je nu genieten van de muziek van Queen nu Bohemian Rhapsody te kijken is via Amazon Prime Video. De film is veelgeprezen voor de manier waarop Rami Malek Freddie Mercury weer opnieuw tot leven bracht en haalde vier Oscars binnen.

Te zien via Amazon Prime Video.

Control (2007)
7.7
Ian Curtis wil aan het verstikkende leven in een Engels stadje in de seventies ontsnappen. Net als zijn muzikale idolen David Bowie en Iggy Pop sluit hij zich aan bij een band.

Ga je liever voor een minder mainstream film over een musicus? Kijk dan Control van de Nederlandse filmmaker Anton Corbijn. Deze film over de zanger van Joy Division neemt je mee terug naar de jaren zeventig. De performance van Sam Riley is zeker even Oscarwaardig als die van Rami Malek. Riley zet met volle overtuiging het aftakelen van de depressieve Curtis neer en brengt daarmee de film naar een hoger niveau.

Te zien op CineMember.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Shirley' via Filmdepot

Meer over:

Films Video on demand Bioscoop Amazon Prime Video VOD-tips Prime Video-tips CineMember CineMember-tipsShirley (2020)

Lees ook: Netflix start productie 'Locke & Key' seizoen 2

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten