John Boyega en Letitia Wright schitteren in eerste trailer van Amazon-filmreeks 'Small Axe'

John Boyega en Letitia Wright schitteren in eerste trailer van Amazon-filmreeks 'Small Axe'
21 september 2020 om 13:10

Small Axe, een collectie van vijf films geschreven en geregisseerd door 12 Years a Slave-regisseur Steve McQueen, vertelt het verhaal van vijf Londenaren. De eerste trailer van de Original-reeks van Amazon Prime Video is nu te zien.

Small Axe vertelt vijf verschillende verhalen over de West-Indische gemeenschap in Londen, waarvan de levens zijn getekend door hun eigen wilskracht, ondanks het racisme waar ze mee dagelijks te maken krijgen.

Dit zijn typisch Britse verhalen die nooit zijn verteld. Sommige van deze verhalen hebben vorm gegeven aan de omgeving waarin we nu leven. Ik wilde vertellen wat nodig, belangrijk en dringend was.

Steve McQueen

Bekijk hier de trailer van Small Axe:

De vijf films zijn Mangrove, Lovers Rock, Education, Alex Wheatle en Red, White and Blue. John Boyega en Black Panther-ster Letitia Wright spelen de hoofdrollen in Mangrove, over de Britse Black Panther-leider Altheia Jones-LeCointe die werd gearresteerd tijdens een vredig protest in 1970. Deze film opent de reeks op Amazon Prime Video op 20 november. De andere vier films verschijnen daarna wekelijks.

Boyega speelt ook mee in Red, White and Blue, het waargebeurde verhaal over Leroy Logan die op jonge leeftijd moest toekijken hoe zijn vader werd toegetakeld door de politie.

Small Axe
7.5
Een anthologieserie met vijf verhalen over het leven van een groep vrienden en hun familie in de Londense West-Indische gemeenschap van eind jaren zestig tot begin jaren tachtig.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Small Axe' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Celebrities Video on demand Video's Amazon Prime VideoSmall Axe

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten