Ron Howard regisseert een biopic over pianist Lang Lang

Ron Howard regisseert een biopic over pianist Lang Lang
23 september 2020 om 11:17

Filmmaker Ron Howard gaat voor zijn volgende project aan de slag met een biopic over het leven van de legendarische pianist Lang Lang. De film wordt gebaseerd op de memoires Journey of a Thousand Miles van Lang en David Ritz.

Lang Lang groeide op in de provinciale stad Shenyang in Noord-China en wist zich vanuit hier omhoog te werken in de wereld van de klassieke muziek. Tijdens zijn reis naar de top moest zijn familie veel opofferen om hun zoon bij te staan tijdens zijn succes.

Howard zal de biografische film regisseren en zijn bedrijf Imagine Entertainment produceert het project. AGC Studios heeft al groen licht gegeven en zal de film volledig financieren. Lang Lang is zelf ook betrokken bij het project en helpt bij de productie. Wie hem speelt in de film is nog niet bekend. De pianist is enthousiast over de biopic:

Droom groot, werk hard, en geloof altijd in jezelf. Deze film zal, dankzij de visie van Ron Howard, jonge mensen over de hele wereld inspireren om hun dromen te volgen en nooit te vergeten dat ze één op een miljoen zijn.

Howard is van plan te beginnen met de opnames van de film zodra hij klaar is met Thirteen Lives, een film over de 13 kinderen en hun voetbalcoach die negen dang lang vastzaten in een Thaise grot. De biopic over Lang Lang wordt opgenomen in China in zowel het Mandarijn als in het Engels.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Lang Lang Live in Versailles' via Sony Classical/YouTube
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Films Celebrities

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten