Nieuwe trailer van Netflix-film 'The Trial of the Chicago 7' van Oscarwinnaar Aaron Sorkin

Nieuwe trailer van Netflix-film 'The Trial of the Chicago 7' van Oscarwinnaar Aaron Sorkin
23 september 2020 om 14:32

In de nieuwe trailer van The Trial of the Chicago 7 (2020) zien we hoe Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tom Hayden en Bobby Seale worden aangeklaagd voor het organiseren van een protest in Chicago tegen de Vietnamoorlog. De Netflix-film wordt nu al getipt als een kanshebber voor een Oscar.

Onder andere Eddie Redmayne, bekend van Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) en Sacha Baron Cohen, die onlangs Borat 2 in het geheim opnam, kruipen in de huid van de figuren in het waargebeurde verhaal. Joseph Gordon-Levitt, bekend van films als Inception (2010), Snowden (2016), 7500 (2019) en recentelijk Project Power (2020), speelt de openbare aanklager Richard Schultz. De film is geschreven en geregisseerd door Oscarwinnaar Aaron Sorkin.

Eind jaren 60 verdeelde de Vietnamoorlog de bevolking van de Verenigde Staten. In totaal zeven betogers worden gearresteerd tijdens een anti-oorlog demonstratie in Chicago waar grote rellen uitbreken. Zijn deze mannen ook echt schuldig of is het een mensenrecht om te mogen demonstreren tegen de overheid?

Bekijk hier de nieuwe trailer van The Trial of the Chicago 7:

Deze week maakte Pathé bekend dat The Trial of the Chicago 7 niet alleen op Netflix, maar ook op het witte doek te zien zal zijn. Van 1 t/m 10 oktober is er een beperkte bioscooprelease van de film. Het is de eerste keer dat een Nederlandse bioscoopketen een Netflix-film vertoond.

The Trial of the Chicago 7 is vanaf 16 oktober te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix.

The Trial of the Chicago 7 (2020)
7.9
In 1968 verdeelt de Vietnamoorlog de Amerikaanse bevolking tot op het bot. Tijdens een anti-oorlog demonstratie in Chicago breken grote rellen uit en worden vele demonstranten gearresteerd.

Beeld: Still 'Trial of the Chicago 7' via Niko Tavernise/NETFLIX © 2020

Meer over:

Video on demand Films Netflix Video'sThe Trial of the Chicago 7 (2020)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten