Kattenfilm 'Poeslief' vanaf 30 september in de bioscoop

Kattenfilm 'Poeslief' vanaf 30 september in de bioscoop
24 september 2020 om 09:45

Het is bijna zover: iets minder dan een week voor Werelddierendag gaat kattenfilm Poeslief (2020) op het witte doek in première. Poeslief is een ode aan de Nederlandse kat met in de hoofdrol Abatutu, de bekendste kat van ons land.

De avonturen en hersenspinsels van Abatutu worden verteld door Nicolette Kluijver, en verder bestaat de film uit een hoop huis- tuin en keuken materiaal van misschien wel jouw eigen kat! De filmmakers riepen namelijk begin deze zomer kattenbaasjes op om video's van hun eigen kat in te sturen voor de film.

De leukste, grappigste en ontroerendste kattenvideo's hebben de film gehaald, en daarmee wordt het een echte ode aan Nederlandse huiskatten. De film werd geproduceerd door M&N Film Distribution, een jong bedrijf dat zich wil toeleggen op het uitbrengen van muziek- en natuurfilms. Een van de oprichters van M&N is Ignas van Schaick. Van Schaick werkte eerder als producent bij EMS Films, onder andere aan De Wilde Stad (2018) en De Nieuwe Wildernis (2013).

Poeslief (2020)
5.9
Abatutu, de bekendste filmkat van Nederland, heeft zijn eigen film gemaakt. Met de hulp van vele andere katten heeft Abatutu de grappigste en liefste kattenvideo’s verzameld.

Poeslief gaat op 30 september in première de bioscoop. Op 4 oktober zullen er speciale dierendagvertoningen van de film zijn, in bioscopen door het hele land. Op de pagina van de film vind je meer informatie over de tijden van de filmvertoningen bij jou in de buurt.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Mark Burnett via Pexels.com
Tekst: Triple P Entertainment

Meer over:

Bioscoop FilmsPoeslief (2020)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten