Films op tv: alle filmtips voor komende week

Films op tv: alle filmtips voor komende week
19 oktober 2020 om 18:43

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, de sciencefictionhorror The Thing (1982) van regisseur John Carpenter.

Uitgelichte films op tv week 43

Vandaag kijk je op NPO 3 naar de zesmalig Gouden Kalf-winnaar Brimstone (2016), waarin de doofstomme Liz (Dakota Fanning) een gelukkig leven leidt tot een nieuwe priester (Guy Pearce) haar dorp binnenkomt. Ze voelt direct dat zij en haar familie gevaar lopen. In de vier hoofdstukken zien we hoe de priester alles wat Liz liefheeft van haar probeert af te pakken en hoe haar verleden met het heden in verband staat.

Dinsdag wordt Star Trek (2009) uitgezonden op RTL7. In de sciencefictionfilm met Chris Pine moeten de rekruten van Starfleet optreden tegen een hels heerschap dat de mensheid bedreigt. Het lot van de melkweg ligt in de handen van twee complete tegenpolen. Ze leiden samen hun bemanning op een zware en levensgevaarlijke reis.

Bekijk hier de trailer van Star Trek:

Het vervolg Star Trek Into Darkness (2013) is woensdag om 20:30 uur te zien. De bemanning van de Enterprise wordt nu naar Aarde teruggeroepen waar ze een chaotische wereld aantreffen. De vloot van de Federatie is weggevaagd en de crew van de Enterprise moet op zoek naar de bron van de aanval. De film werd in 2014 genomineerd voor een Oscar voor de visuele effecten. De gehele Star Trek-trilogie is nu te zien via Pathé Thuis.

Donderdag kijk je naar een groep criminele vrouwen in Ocean's 8 (2018). In de spin-off van de bekende Ocean's-reeks volgen we het leven van Danny Ocean's (George Clooney) zus (Sandra Bullock). Samen met haar rechterhand (Cate Blanchett) probeert ze een team samen te stellen om een dure diamant te stelen tijdens het Met Gala. Op die manier hoopt ze een kwaadaardige galeriehouder te kunnen naaien.

The Thing (1982) van John Carpenter is vrijdag te zien op Eén. Leden van een Amerikaans wetenschappelijk onderzoeksteam op Antarctica vechten tegen een buitenaards organisme dat in staat is zijn slachtoffers perfect na te doen. Ze ontdekken al snel dat dit moeilijker is dan ze dachten, omdat ze niet weten welke leden van het team al besmet zijn. Hun paranoia dreigt de groep te verscheuren. De film met Kurt Russell staat op plek 4 in onze Top 100 beste horrorfilms.

We blijven dit weekend nog even in de horrorsfeer. Zaterdag zendt Veronica de horrorfilm The Conjuring (2013) uit, met zondag direct het vervolg The Conjuring 2 (2016). De horrorfilms van regisseur James Wan vertellen het verhaal van de wereldberoemde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Nadat ze in het eerste deel te maken krijgen met de meest angtaanjagende zaak uit hun carrière, moeten ze in deel twee een alleenstaande moeder met vier kinderen bijstaan in een huis vol kwaadaardige geesten.

Bekijk hier de trailer van The Conjuring:

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

Beeld: Still 'The Thing' via TMDb

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Televisie

Lees ook:

Meer televisie

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws