Richard Schultz noemt Netflix-film 'The Trial of the Chicago 7' 'een fantasie'

Richard Schultz noemt Netflix-film 'The Trial of the Chicago 7' 'een fantasie'
20 oktober 2020 om 14:32

Ondanks de lovende reacties op de Netflix-film The Trial of the Chicago 7 (2020), klinkt er ook kritiek. De échte Richard Schultz, die in de biografie wordt gespeeld door Joseph Gordon-Levitt, vertelt in een interview dat de film niet in de buurt komt van de realiteit, en dat de Netflix-hit simpelweg "een fantasie" is.

Schultz is het laatste overlevende lid van de aanwezigen tijdens het beruchte proces in Chicago in 1968. Hij heeft de Netflix-film inmiddels bekeken en benadrukt in een interview met NBC Chicago dat de film historisch gezien niet helemaal klopt.

Ik vond het acteren erg goed. Niets kwam in de buurt van het proces. De film was leuk om naar te kijken. Het is gewoon een fantasie, dat is alles.

Wat er dan precies niet klopt of accuraat is, legt Schultz niet uit. Hij maakt in ieder geval duidelijk dat de mannen geen volkshelden zijn zoals ze na de zaak werden afgeschilderd en hij verwerpt het idee dat de verdachten ten onrechte zijn beschuldigd. Zo benoemt hij dat een paar van hen gewelddadig waren en voorafgaand aan de protesten wel degelijk rekenden op geweld: "Kom naar Chicago en we gaan vechten in de parken. We zijn bereid om te sterven," klonk het volgens Schultz.

The Trial of the Chicago 7 (2020)
7.9
In 1968 verdeelt de Vietnamoorlog de Amerikaanse bevolking tot op het bot. Tijdens een anti-oorlog demonstratie in Chicago breken grote rellen uit en worden vele demonstranten gearresteerd.

Toch kloppen er veel dingen wél uit de film. Zo herinnert Schultz zich tijdens hetzelfde interview nog goed dat Bobby Seale (gespeeld door Yahya Abdul-Mateen II) hardhandig werd behandeld in de rechtszaal toen hij een andere advocaat eiste.

We waren allemaal in shock, de hele wereld was in shock. Een zwarte man was gebonden en gekneveld in een federale rechtszaal! Het was verschrikkelijk, en ik zeg je, het was zorgvuldig georkestreerd!

Bekijk hier de trailer van The Trial of the Chicago 7:

The Trial of the Chicago 7 is nu te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'The Trial of the Chicago 7' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Films Video on demand Netflix BioscoopThe Trial of the Chicago 7 (2020)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree