Dominic West in gesprek voor de rol van prins Charles in 'The Crown'

Dominic West in gesprek voor de rol van prins Charles in 'The Crown'
20 oktober 2020 om 13:59

The Wire-acteur Dominic West kruipt mogelijk in de huid van prins Charles in seizoen 5 en 6 van The Crown (2016– ). De Britse acteur neemt waarschijnlijk de rol van de prins over van Josh O'Connor en is één van de laatste sterren die zich voegt bij de nieuwe cast van de Netflix-serie.

West zou nu bezig zijn met de laatste gesprekken over zijn deelname van de serie, zo meldt Variety. Als de deal rond is zal de acteur prins Charles spelen in de laatste twee seizoenen van The Crown waarin het verhaal van de Britse royals wordt verteld van begin jaren '90 tot ongeveer 2000.

West is het bekendst van zijn rollen in The Wire en The Affair (2014–2019), ook speelde hij mee in Les Misérables (2018–2019), Johnny English Reborn (2011) en Money Monster (2016).

The Crown (2016– )
8.7
'The Crown' is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en volgt de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw vorm hebben gegeven.

Hoewel dit nieuws dus nog niet officieel is bevestigd door Netflix, is wel al een groot deel van de nieuwe cast bekend. Zo zal Jonathan Pryce de rol van prins Philip op zich nemen, speelt Imelda Staunton de rol van Koningin Elizabeth II, en vervangt Lesley Manville de bekende Helena Bonham Carter als prinses Margaret. De cast van The Crown wordt om de twee seizoenen vernieuwd wegens het nieuwe tijdperk waarin deze zich afspeelt.

Hoewel we waarschijnlijk nog tot 2022 moeten wachten op seizoen 5, is er ook goed nieuws: Netflix kondigde namelijk eerder aan dat er ook nog een zesde seizoen aankomt. De makers hebben namelijk langer de tijd nodig om het laatste tijdperk van de Britse royals te vertellen.

Vorige week onthulde Netflix de eerste teaser trailer van het nieuwe seizoen:

Seizoen 4 van The Crown is vanaf 15 november te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Colette' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Series Celebrities Video on demand NetflixThe Crown (2016– )

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree