Warwick Davis keert terug als Willow in een vervolg van de klassieker op Disney+

Warwick Davis keert terug als Willow in een vervolg van de klassieker op Disney+
21 oktober 2020 om 13:29

Disney herenigt de cast en crew van Willow (1988) voor een nieuwe serie van de klassieker. Hierin keert Warwick Davis terug als de held Willow Ufgood en is regisseur van het origineel, Ron Howard, aangesteld als uitvoerend producent.

Dit keer regisseert Howard het Willow-project dus niet, deze taak krijgt Jon M. Chu, regisseur van films als Step Up 2: The Streets (2008), G.I. Joe: Retaliation (2013), Now You See Me 2 (2016) en Crazy Rich Asians (2018). Chu is altijd fan geweest van Willow en vernoemde zelfs zijn dochter naar de held.

Willow heeft een diepgaand effect op mij gehad toen ik opgroeide in de jaren 80. Het verhaal van de moedigste helden op de minst waarschijnlijke plaatsen liet mij, een Aziatisch-Amerikaans kind dat opgroeide in een Chinees restaurant op zoek naar Hollywood, doen geloven in de kracht van onze eigen wil, vastberadenheid en natuurlijk, innerlijke magie. Het feit dat ik met mijn helden, van Kathleen Kennedy tot Ron Howard, aan het werk ga is dus groter dan een droom die uitkomt. Het is een bucketlist-moment voor mij.

Jon M. Chu

De nieuwe serie voor Disney+ speelt zich jaren af na de originele film en zal niet alleen de bekende wereld en personages behandelen, maar ook nieuwe personages introduceren in het betoverde rijk van sprookjeskoninginnen en tweekoppige Eborsisk-monsters.

Bekijk hier de trailer van Willow:

Het productieteam is van plan terug te keren naar het magische landschap van Wales voor de opnames van de serie, waar ook de originele film is opgenomen. Wanneer ze starten met filmen is nog niet bekend.

Willow (1988)
7.3
In de kerkers van koningin Bavmordas kasteel geeft een gevangene geboorte aan een baby, die volgens de legendes een eind zal brengen aan de duistere tijden van de slechte koningin.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Willow' via TMDb
Tekst: Disney

Meer over:

Films Series Celebrities Video on demand Disney+Willow (1988)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree