Tijdreizen vanaf de bank: dit zijn de 5 beste historische films op Netflix

Tijdreizen vanaf de bank: dit zijn de 5 beste historische films op Netflix
22 oktober 2020 om 18:34

Er is niets zo erg als dat je een film aanzet en deze halverwege echt een grote tegenvaller blijkt te zijn. Om die reden raden we regelmatig goede films op Netflix aan, zodat jij zeker bent van een avond gevuld met kijkplezier. Vandaag zetten we een selectie van de beste historische films op een rij, waardoor je je in hetzelfde tijdperk als de personages waant. In de lijst hieronder vind je de beste historische films die nu op Netflix staan.

5. Outlaw King

Outlaw King (2018)
6.9
'Outlaw King' vertelt het onbekende maar waargebeurde verhaal van Robert the Bruce, een verslagen edelman die in de loop van een uitzonderlijk jaar terughoudend koning wordt en vogelvrij wordt verklaard.

Na vogelvrij te zijn verklaard door het middeleeuwse Engelse Rijk, richt Robert the Bruce (Chris Pine) een leger op van Schotse strijders in opstand om zijn familie, zijn volk en zijn land te redden. Samen met de groep mannen gaat hij het gevecht aan tegen het sterkste leger onder leiding van koning Eduard I en de Prins van Wales.

Bekijk hier de trailer van Outlaw King:

4. Free State of Jones

Free State of Jones (2016)
6.9
De waargebeurde film 'The Free State of Jones' volgt Newton Knight (Matthew McConaughey) tijdens de Amerikaanse burgeroorlog.

Tijdens de Burgeroorlog neemt de opstandige Zuidelijke boer Newton Knight (Matthew McConaughey) en zijn gewapende groep rebellen het op tegen de Confederatie. Hij lanceert een opstand die Jones County, Mississippi ertoe brengt zich af te scheiden van de Confederatie, waardoor een 'Free State of Jones' ontstaat. In dit waargebeurde verhaal zette Knight zich in voor vrijheid, gerechtigheid en een eigen vrije staat.

Bekijk hier de trailer van Free State of Jones:

3. The Professor and the Madman

The Professor and the Madman (2019)
7.3
Halverwege de 19e eeuw benadert de Oxford University autodidact Professor James Murray (Mel Gibson) om eerste editie van het Oxford English Dictionary samen te stellen.

Dit biografische drama met Mel Gibson en Sean Penn in de hoofdrollen vertelt het verhaal over het eerste woordenboek. Professor James Murray (Gibson) begint met het verzamelen van zoveel mogelijk woorden voor de eerste editie van het Oxford English Dictionary in het midden van de 19e eeuw. Door zijn oproep ontvangt hij meer dan 10.000 inzendingen van een patiënt van een gesticht voor krankzinnigen, Dr. William Minor (Penn).

Bekijk hier de trailer van The Professor and the Madman:

2. Spartacus

Spartacus (1960)
7.9
76 voor Christus. De rebelse Spartacus (Kirk Douglas), geboren en opgevoed als slaaf, wordt verkocht aan de gladiatorentrainer Batiatus.

Spartacus (Kirk Douglas) is een opstandige slaaf, gekocht door Lentulus Batiatus (Sir Peter Ustinov), eigenaar van een school voor gladiatoren. Op de avond voor zijn gevecht tot de dood worden de slaven beloond met vrouwelijk gezelschap. Spartacus' metgezel voor de avond is Varinia (Jean Simmons), een slaaf uit Britannia. Wanneer Spartacus later verneemt dat Varinia aan Crassus is verkocht, leidt hij achtenzeventig mede gladiatoren in opstand. De film van regisseur Stanley Kubrick won in 1961 maar liefst 4 Oscars.

Bekijk hier de trailer van Spartacus:

1. Gladiator

Gladiator (2000)
8.5
In 180, de gloriedagen van het Romeinse Imperium, overlijdt de grote keizer Antonius Marcus Aurileus (Richard Harris).

Deze vijfmalig Oscarwinnende film van regisseur Ridley Scott dompelt kijkers volledig onder in de historische wereld van de Romeinen. De Romeinse generaal Maximus (Russell Crowe) is geliefd bij het volk, maar door een machtsstrijd met keizer Commodus (Joaquin Phoenix) wordt hij en zijn familie ter dood veroordeeld. Voor fans van het Romeinse tijdperk voegt Netflix morgen (vrijdag) ook nog de Duitse serie Barbaren (2020– ) toe, over de slag in het Teutoburgerwoud tussen de Germanen en de Romeinen.

Bekijk hier de trailer van Gladiator:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste films op Netflix via: Beste films op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Outlaw King' via TMDb

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree