Oorlogsfilm 'De slag om de Schelde' vanaf december al in de bioscoop en later ook op Netflix

Oorlogsfilm 'De slag om de Schelde' vanaf december al in de bioscoop en later ook op Netflix
26 oktober 2020 om 09:45
26 oktober 2020 om 12:34

De "allergrootste Nederlandse film van de afgelopen 10 jaar," met een budget van 14 miljoen euro, draait vanaf 17 december in de bioscoop. De slag om de Schelde (2020) verschijnt daarna ook op Netflix, aangezien de dienst de streamingrechten opkocht.

De slag om de Schelde is speciaal gemaakt ter ere van de 75-jaar vrijheid in ons land en vertelt het verhaal van een militaire operatie in het noorden van België en het zuidwesten van Nederland in 1944. Tijdens deze operatie kruisen de levens van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse piloot en een in het verzet betrokken Zeeuws meisje.

De film heeft vooral als doel om de slag om de Schelde meer in de aandacht te brengen, waarbij in november 1944 meer dan 10.000 personen het leven lieten. Volgens de producenten is dit één van de belangrijkste en heftigste slagvelden in West-Europa en is hier veel te weinig aandacht aan besteedt door de jaren heen.

De Nederlandse film zou oorspronkelijk in november al uitkomen, maar werd toen naar april 2021 verplaatst doordat deze anders tegelijkertijd met No Time to Die (2020) zou uitkomen. Toen de James Bond-film ook werd uitgesteld tot april 2021, zag producent Alain de Levita de uitgelezen kans om de release weer naar voren te halen: "Met deze verschuiving naar december ontlopen wij No Time to Die."

Netflix heeft samen met de NPO en EO een topcast verzamelt voor De slag om de Schelde. Zo spelen Gijs Blom (The Letter for the King), Jamie Flatters (Avatar 2 en Avatar 3) en Susan Radder de drie hoofdrollen. Ook Harry Potter-ster Tom Felton is te zien in de Nederlandse productie. De slag om de Schelde wordt geregisseerd door Mathijs van Heijningen Jr..

De slag om de Schelde (2020)
November '44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'De Slag om de Schelde' via Filmdepot
Tekst: Bron

Meer over:

Bioscoop FilmsDe slag om de Schelde (2020)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree