Netflix kondigt vijf nieuwe animetitels aan

Netflix kondigt vijf nieuwe animetitels aan
28 oktober 2020 om 14:07

Tijdens het (virtuele) Netflix Anime Festival in Tokyo, kondigt de streamingdienst vijf nieuwe animeprojecten aan. Netflix hoopt hiermee "een impuls" te geven aan populaire animetitels.

De titels die Netflix aankondigt zijn Rilakkuma's Theme Park Adventure, Thermae Romae Novae, High-Rise Invasion, Thus Spoke Kishibe Rohan en The Way of the Househusband.

Netflix liet tijdens het delen van de plannen weten dat de Japanse anime een van de meest winstgevende content van het bedrijf is geworden. Netflix zei dat in het afgelopen jaar meer dan 100 miljoen huishoudens over de hele wereld ervoor kozen om ten minste één animetitel op de dienst te bekijken, wat een groei van 50 procent is. Animetitels verschenen daarnaast ook in de top 10-lijsten van Netflix in bijna 100 landen in 2020. Deze week is in Nederland bijvoorbeeld de nieuwe serie Blood of Zeus (2020) populair.

In slechts vier korte jaren sinds de lancering van ons creatieve team in Tokio heeft Netflix het bereik en het totale publiek van anime uitgebreid - een categorie die traditioneel gezien wordt als niche. We zijn nu meer dan ooit enthousiast om onszelf uit te dagen om onze ambitieuze animeprogrammering voor fans over de hele wereld uit te breiden.

Taiki Sakurai, Netflix-producent van anime

Gister deelde Netflix ook de teaser van Eden (2020), één van de al eerder aangekondigde animeseries. Hieronder valt ook de nieuwe serie Resident Evil: Infinite Darkness (2021).

Beeld: Still 'Trese' via Ovide Agency
Tekst: Ovide Agency

Meer over:

Algemeen Films Series Video on demand Netflix

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree