De top 10 populairste films & series nu op Netflix

De top 10 populairste films & series nu op Netflix
28 oktober 2020 om 15:00

Wekelijks informeren wij je over de beste nieuwe films en series op Netflix. Daarnaast houden we je op de hoogte van de populairste titels. In dit overzicht zie je welke tien films en welke tien series het meeste bekeken worden door Netflix-gebruikers.

Hieronder zijn de populairste films en series van vandaag vermeld. Deze week is Over the Moon (2020) de populairste film. De avontuurlijke animatiefilm is gemaakt door Oscarwinnaar Glen Keane en is sinds vorige week te zien op Netflix. Daarnaast doet ook de horrorthriller Split (2016) het goed, die ook net nieuw is op de streamingdienst.

In de lijst van populairste series op Netflix scoren vooral Undercover (2019– ) en Barbaren (2020– ) erg goed. Op de derde plaats staat de nieuwkomer The Queen's Gambit (2020), over het weesmeisje Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) die in de kelder van het weeshuis leert schaken. Ze probeert wereldkampioen te worden, maar kampt met verslavingen…

Handige links:

De 10 best bekeken films op Netflix

Dit zijn de best bekeken films op Netflix op dit moment. De rangorde van een film is gebaseerd op het aantal accounts in Nederland dat een bepaalde titel gedurende minstens 2 minuten heeft bekeken in de afgelopen 24 uur.

 1. 6.5
  Met vastberadenheid en een grote passie voor de wetenschap bouwt het pientere meisje Fei Fei een raket om naar de maan te reizen.
 2. 6.9
  'Aquaman' speelt zich af in de uitgestrekte, onderwaterwereld der zeven zeeën. Het vertelt het oorsprongsverhaal van de half-mens, half-Atlantiër ‘Arthur Curry’.
 3. 6.0
  Een moderne bewerking van de gotische roman van Daphne Du Maurier. Een jonge bruid arriveert op het imposante landgoed van haar man aan de Engelse kust.
 4. 7.3
  Kevin (James McAvoy), die lijdt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis, wordt door een van de persoonlijkheden die in hem leeft, aangezet tot het ontvoeren van drie tienermeisjes waaronder de scherpzinnige Casey (Anya Taylor-Joy).
 5. 7.0
  Ronald Fleuy (Jamie Foxx) leidt een anti-terrorisme-eenheid die de verantwoordelijken van een bomaanslag op Amerikaanse burgers in het Midden Oosten moet opsporen.
 6. 6.4
  Mr. Bean is onderweg naar Frankrijk voor een eenvoudige zonvakantie. De reis naar de Franse kust verloopt echter niet zo vlot als gewenst.
 7. 6.7
  Wesley Gibson (James McAvoy) slijt zijn troosteloze bestaan in een benauwde kantoortuin, met een baas die hem vernedert en een vriendinnetje dat hem bedriegt.
 8. 6.6
  De 17-jarige Katie Price (Bella Thorne) is overdag aan huis gebonden door een zeldzame ziekte die zelfs de kleinste hoeveelheid zonlicht dodelijk maakt.
 9. 6.6
  Marcus Burnett is nu een politie-inspecteur en Mike Lowery bevindt zich in een midlife crisis. Ze verenigen zich opnieuw wanneer een Albanese huurling, wiens broer ze hebben vermoord, hen een belangrijke bonus belooft.
 10. 9.1
  In deze documentaire staat David Attenborough voor het eerst stil bij de beslissende momenten in zijn leven als bioloog en bij de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien.

De 10 best bekeken series op Netflix

Dit zijn nu de best bekeken series op Netflix. Ook hier geldt dat de rangorde van een serie is gebaseerd op het aantal accounts in Nederland dat een bepaalde titel gedurende minstens 2 minuten heeft bekeken in de afgelopen 24 uur.

 1. 7.9
  Eén van de grootste XTC-producenten in de wereld, Ferry Bouman, heeft een fijn leven in zijn villa op een campingterrein op de grens van België en Nederland.
 2. 7.3
  Tijdens de slag in het Teutoburgerwoud in 9 n.Chr. wordt het lot van drie mensen met elkaar verbonden wanneer de Germaanse stammen proberen de expansie van het Romeinse Rijk tot staan te brengen.
 3. 8.7
  De achtjarige wees Beth Harmon is rustig, chagrijnig en ogenschijnlijk onopvallend. Totdat ze haar eerste potje gaat schaken.
 4. 7.1
  Emily (Lily Collins) is een ambitieuze marketingmanager uit Chicago. Emily bemachtigt onverwachts haar droombaan in Parijs wanneer haar bedrijf een Frans luxe marketingbureau overneemt.
 5. 7.7
  'The Alienist' draait om Laszlo Kreizler, een briljante en obsessieve ‘Alienist’ die weet hoe geesteszieke patiënten behandeld kunnen worden.
 6. 7.8
  De serie 'Jane the Virgin' volgt Jane, een religieuze jonge Latina die als serveerster in een hotel in Miami werkt en door IVF per ongeluk zwanger wordt.
 7. 7.1
  Antonio stelt zich kandidaat om gearresteerd te worden, zodat hij naar de ergste gevangenis van Colombia, La Brecha, wordt gestuurd.
 8. 7.7
  Als burger die in het oude Griekenland leeft, ontdekt Heron zijn ware erfenis als zoon van Zeus, en zijn doel:
 9. 7.4
  'The Haunting of Bly Manor' is het vervolg op 'The Haunting of Hill House' en is gebaseerd op de spookverhalen van Henry James.
 10. 6.2
  Zes heldhaftige puppy’s gaan onder leiding van een technisch onderlegde 10-jarige op gewaagde reddingsacties vol humor, probleemoplossend vermogen en coole voertuigen.

Elke week brengen we een nieuwe lijst uit met de nieuwste top 10 van best bekeken films en best bekeken series op Netflix. Reguliere toplijsten van films en series op Netflix vind je via Beste Films op Netflix en Beste Series op Netflix. Daarnaast kun je al het nieuwe aanbod raadplegen via Nieuw op Netflix.

Meer over:

Films Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree