Het Berlin Film Festival gaat door deze winter, maar wel in een aangepaste vorm

Het Berlin Film Festival gaat door deze winter, maar wel in een aangepaste vorm
20 november 2020 om 17:37

Het filmfestival van Berlijn staat nog steeds als fysiek evenement op de agenda aanstaande februari. En dat is best bijzonder, want veel grote filmfestivals gingen het afgelopen jaar niet door. Het programma van de Berlinale zal in 2021 wel wat beperkter zijn.

Ook zullen tickets van te voren moeten worden gereserveerd, en is de capaciteit van de bioscopen waar de festivalfilms vertoond worden ongeveer gehalveerd, zodat het publiek genoeg afstand van elkaar kan houden. Het festival staat gepland van 11 tot en met 21 februari. Een woordvoerder van het festival liet weten:

Volgense de huidige plannen zal de Berlinale als fysiek evenement doorgaan. Persvoorstellingen en publieke vertoningen zullen, zoals altijd, in de bioscopen plaatsvinden, maar toegang zal alleen mogelijk zijn met vooraf gereserveerde tickets voor toegewezen plaatsen.

De organisatie neemt COVID-19 zeer serieus, benadrukken ze, maar het is te vroeg om nu het festival helemaal af te blazen. Er kan nog een hoop veranderen, en de plannen voor het fysieke evenement die er nu liggen zijn redelijk covid-proof:

De gezondheid van onze bezoekers is onze topprioriteit. Met een uitgebreid COVID-19 reglement willen we de gezondheid en het welzijn van al onze festivalgasten waarborgen. We hopen dat de huidige Covid-maatregelen effectief zullen blijken en dat de reisbeperkingen zullen versoepelen.

Omdat er door de beperkte ruimte in de filmzalen minder tijd is om films te vertonen, zal de selectie van het festival dit jaar wat kleiner zijn. De organisatie heeft nog geen aantallen bekend gemaakt, maar het doel is om de genomineerde films allemaal genoeg tijd op het grote scherm te bieden.

Het filmfestival Berlijn is wat betreft publieksopkomst het grootste jaarlijkse filmfestival. De afgelopen jaren kwamen er zo'n 500.000 mensen af op het evenement. Het festival wordt al sinds 1951 jaarlijks gehouden.

Duitsland zit op dit moment in de derde week van een gedeeltelijke lockdown, die hierna nog één week duurt. Dat betekent dat bioscopen, net als theaters en horeca, nu in het hele land gesloten zijn. Ook worden de Duitsers, net als de Nederlanders, geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven. En de maatregelen zijn effectief, want het aantal mensen dat besmet is met COVID-19 daalt gestaag. Naar verwachting gaan de bioscopen op 3 december weer open.

Het filmfestival van Berlijn vindt plaats van 11 t/m 21 februari. Meer informatie over het festival vind je hier.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Bioscoop

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree