De ene gevechtsscène na de andere: dit zijn de 5 tofste actieseries op Netflix

De ene gevechtsscène na de andere: dit zijn de 5 tofste actieseries op Netflix
24 november 2020 om 06:57

Heb jij je favoriete serie al helemaal uitgekeken en weet je nu even niet meer wat je op Netflix moet aanzetten? Niet getreurd, met onze serietips zit je binnen no time volledig in een nieuw verhaal. Deze week lichten we een selectie uit van de tofste actieseries. In de lijst hieronder vind je 5 toffe series bomvol actie die nu op Netflix staan.

5. Spartacus

Spartacus (2010–2013)
8.5
'Spartacus' is het klassieke verhaal van de bekendste rebel uit het Romeinse rijk. Wanneer Spartacus wordt gescheiden van zijn thuisland en zijn vrouw moet hij als gladiator vechten voor zijn leven.

Spartacus speelt zich af in de Romeinse tijd en vertelt het verhaal van de bekende rebel Spartacus. Als gladiator wordt hij constant getest in een wereld van corruptie, schandalen en seksuele uitspattingen. De actieserie werd in 2011 genomineerd voor een Emmy en staat met zijn hoge score op plaats 51 in de Top 100 beste Netflix-series.

Bekijk hier de trailer van Spartacus:

4. Daredevil

Daredevil (2015– )
8.6
Matt Murlock (Charlie Cox) werd op jonge leeftijd door een vreemd ongeluk verblind, waardoor zijn andere zintuigen op wonderlijke wijze verbeterd zijn.

De Marvel-series op Netflix zijn eigenlijk allemaal toppers wat betreft actie, zoals The Punisher (2017– ), Luke Cage (2016– ) en Iron Fist (2017– ). In Daredevil wordt Matt Murdock als kind verblind door een chemische lek in een bizar ongeluk. In plaats van het hem te beperken gaf het ongeluk hem bovenmenselijke zintuigen die hem in staat stellen om de wereld op een unieke manier te zien. Hij gebruikt deze krachten voor gerechtigheid, niet alleen als advocaat in zijn eigen advocatenkantoor, maar ook 's nachts als Daredevil. De Marvel-serie is al vijf keer genomineerd voor een Emmy. Op Netflix zijn nu alle drie de seizoenen te zien.

Bekijk hier de trailer van Daredevil:

3. Vikings

Vikings (2013–2020)
8.5
Het einde van de 8e eeuw, aan het begin van het tijdperk van de Vikingen. In 'Vikings' wordt het verhaal verteld van Ragnar Lothbrok, een vikingkrijger en boer die niets liever doet dan ontdekken en plunderen op zee.

Deze avontuurlijke actieserie neemt je mee met de avonturen van Ragnar Lothbrok: de grootste held van zijn tijd. Ragnar is niet alleen een onverschrokken krijger, maar belichaamt ook de Noorse tradities van toewijding aan de goden: volgens de legende was hij een directe afstammeling van Odin, de god van de oorlog en de krijgers. Op Netflix kun je redelijk vooruit met deze serie, aangezien inmiddels zes seizoenen te zien zijn. Ook werd onlangs een spin-off aangekondigd: Vikings Valhalla (2021).

Bekijk hier de trailer van Vikings:

2. Cobra Kai

Cobra Kai (2018– )
8.6
'Cobra Kai' speelt zich 30 jaar na de gebeurtenissen van het All Valley Karatetournooi in 1984 af. Johnny Lawrence is op zoek naar verlossing enstaat op het punt zijn beruchte Cobra Kai karate dojo te heropenen.

Cobra Kai speelt zich 30 jaar na de gebeurtenissen op het All Valley Karatetournooi in The Karate Kid (1984) af. Johnny Lawrence staat op het punt zijn beruchte Cobra Kai karate dojo te heropenen. Hierdoor speelt zijn oude rivaliteit met de succesvolle Daniel LaRusso weer op, die zijn leven in balans probeert te houden zonder zijn mentor Mr. Miyagi. Seizoen 1 en 2 zijn nu te zien op Netflix, het derde seizoen verschijnt 8 januari 2021. Netflix kondigde onlangs ook al aan de serie te verlengen met een vierde seizoen.

Bekijk hier de trailer van Cobra Kai:

1. Avatar: The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender (2005–2008)
9.2
In de wereld van Avatar is de wereld verdeeld in 4 naties: de Waterstammen, het Aarderijk, de Vuurnatie en de Luchtnomaden.

Water, aarde, vuur, lucht… De wereld is verdeeld in vier elementaire naties en de Avatar houdt het evenwicht tussen de naties in stand. "Maar alles veranderd als de Vuurnatie aanvalt," zo klinkt het bekende intro. De Avatar is de enige die ze kan tegenhouden, maar verdwijnt. Honderd jaar later ontdekken Katara en Sokka hem in het ijs, een luchtnomaad genaamd Aang. Samen moeten ze Aang helpen de elementen te beheersen om de wereld te redden. De animatieserie won in 2007 een Emmy en staat met zijn hoge score op plaats 14 in onze Top 100 beste series ooit.

Bekijk hier de trailer van Avatar: The Last Airbender:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste series op Netflix via: Beste series op Netflix of Beste actieseries op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Vikings' via TMDb

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws