'The Queen's Gambit' verbreekt Netflix-record en is de best bekeken fictieve miniserie ooit

'The Queen's Gambit' verbreekt Netflix-record en is de best bekeken fictieve miniserie ooit
24 november 2020 om 09:07

Miniserie The Queen's Gambit (2020) heeft een record verbroken en is momenteel de best bekeken fictieve miniserie ooit op Netflix. In de eerste 28 dagen keken maar liefst 62 miljoen accounts hoe Anya Taylor-Joy in de huid kruipt van het schaakwonder Beth Harmon.

Netflix maakt de cijfers bekend en laat ook weten dat de serie de top 10 bereikte in 92 landen en in 63 landen zelfs de eerste plaats bemachtigde. Ook in Nederland is The Queen's Gambit een groot succes en staat deze al een aantal weken in de top 10 populairste series op Netflix.

De reden dat The Queen's Gambit de best bekeken fictieve miniserie is en niet de beste miniserie in het algemeen, is omdat de docuserie Tiger King (2020) nog altijd boven het schaakdrama uitkomt.

Afbeelding via Variety
Afbeelding via Variety

Netflix telt iedereen mee in hun berekeningen die de serie minimaal 2 minuten aan heeft staan. Of alle 62 miljoen kijkers de serie hebben afgekeken, is dus nog maar de vraag. Op Rotten Tomatoes scoort The Queen's Gambit in ieder geval goed met een score van 100%.

De best bekeken Netflix Original-serie is nog altijd The Witcher (2019– ), met Henry Cavill die de rol van Geralt of Rivia op zich neemt. De Superman-acteur is momenteel bezig met de opnames van het tweede seizoen.

The Queen's Gambit (2020)
8.6
De achtjarige wees Beth Harmon is rustig, chagrijnig en ogenschijnlijk onopvallend. Totdat ze haar eerste potje gaat schaken.

Beeld: Still 'The Queen's Gambit' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series NetflixThe Queen's Gambit (2020)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws