Francis Ford Coppola deelt de trailer van zijn directer's cut van 'The Godfather III'

Francis Ford Coppola deelt de trailer van zijn directer's cut van 'The Godfather III'
23 november 2020 om 16:43

Afgelopen september kondigde Francis Ford Coppola aan dat hij een nieuwe versie van The Godfather: Part III (1990) in elkaar had geknipt en geplakt, en nu is er een officiële trailer van deze nieuwe The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone (1990). De film verschijnt volgende maand.

Coppola liet eerder weten dat hij eigenlijk niet tevreden was over de laatste Godfather-film. De nieuwe film heeft dan ook andere begin- en eindscènes. Ook zijn er een aantal scènes omgewisseld in volgorde, én is er nieuwe muziek toegevoegd aan de directer's cut. Kijk de trailer van de nieuwe versie hier:

Coppola maakte ook een kleine 'featurette', die tegelijkertijd met de trailer verscheen. In het filmpje legt hij uit wat een coda eigenlijk is, en vertelt hij onder andere waarom deze nieuwe titel dé perfecte titel voor de film is. De geroemde regisseur vertelt ook dat hij met deze film zijn trilogie "nieuw leven inblaast":

The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone gaat op 4 december in première, maar zal door de pandemie maar in een beperkt aantal bioscoopzalen in de VS te zien zijn. Maar niet getreurd, want vanaf 8 december is de film al op DVD en digitaal verkrijgbaar. Of de film op een later moment ook in Nederland zal draaien of on demand te zien zal zijn is nog niet bekend.

The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone (1990)
7.6
Nieuwe montage en restauratie van de laatste film in de epische Godfather-trilogie, na Michael Corleones poging om zijn familie te bevrijden van de misdaad en een geschikte opvolger te vinden voor zijn rijk.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Godfather III' via TMDb

Meer over:

FilmsThe Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone (1990)

Lees ook:

Meer films

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws