Disney eert geboortedag Chadwick Boseman met nieuw intro 'Black Panther'

Disney eert geboortedag Chadwick Boseman met nieuw intro 'Black Panther'
29 november 2020 om 11:37

De Disney+ versie van Black Panther (2018) heeft een nieuwe opening waarin het Marvel Studios-logo een ode is aan de overleden acteur Chadwick Boseman. Boseman zou 44 zijn geworden op 29 november.

Het blijft de klassieke 'flipbook' opening waarna er conceptart en fragmenten uit het Black Panther-script te zien zijn. Waar het standaard intro zich richt op allerlei superhelden uit het Marvel Cinematic Universe en materiaal uit eerdere films, is hier gekozen voor enkel beelden van Boseman. Het gaat om zijn verschijning in Captain America: Civil War (2016), Black Panther, Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019).

[Tweet verwijderd]

Hoofd van Disney Bob Iger twitterde een bericht naar alle fans en vertelde daarin dat ze de film moesten bekijken om "een speciale ode te zien aan iemand die ons aan het hart ging en altijd zal gaan". Disney deed dit ook al toen Stan Lee overleed, toen werd namelijk de opening van Captain Marvel (2019) aangepast, wat de eerste film was die verscheen na zijn dood.

Boseman overleed eerder dit jaar aan darmkanker en toen bleek dat hij daar al jaren tegen vocht, maar dat niemand het wist behalve zijn familie. Disney maakte al een special om hem te eren: Chadwick Boseman: A Tribute for a King. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe het vervolg van Black Panther eruit gaat zien, maar wel dat Boseman niet digitaal te zien zal zijn, want er is maar één Chadwick. Black Panther: Wakanda Forever (2022) moet in mei 2022 op het grote doek te zien zijn.

Black Panther (2018)
7.3
'Black Panther' volgt het verhaal van T’Challa die na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, terugkeert naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen.
Beeld: Still 'Black Panther' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Films Video on demand Disney+Black Panther (2018)

Lees ook:

Meer Disney+

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws