Oscarwinnaar 'Platoon' nu te zien op Videoland

Oscarwinnaar 'Platoon' nu te zien op Videoland
29 november 2020 om 13:21

Platoon (1986) is een oorlogsklassieker die het harde geweld van de Vietnamoorlog in beeld brengt. Vanaf vandaag is deze viervoudig Oscarwinnaar te zien op Videoland.

Platoon (1986)
8.1
De oorlog in Vietnam wordt voor Chris Taylor (Charlie Sheen) bij zijn aankomst meteen harde realiteit wanneer hij ingedeeld wordt bij de infanterie en in de jungle beschoten wordt door een onzichtbare vijand.

In Platoon wordt Chris Taylor (Charlie Sheen) direct geconfronteerd met de harde realiteit van de oorlog als hij in Vietnam aankomt. De gevechten die plaatsvinden nemen toe in heftigheid en om te kunnen blijven functioneren moeten de soldaten elkaar overeind houden, maar zoeken ze ook hun toevlucht in drugs. Daarnaast komt Chris, die vrijwillig naar Vietnam gegaan is, erachter dat niet iedereen goede bedoelingen heeft. De cast bestaat naast Sheen uit gerenommeerde acteurs als Willem Dafoe en Keith David. Bekijk de trailer van de film hieronder:

De film werd bekroond met de Oscars voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Geluid en Beste Montage. Wil je liever iets minder zwaars kijken, check dan welke andere films recent toegevoegd zijn of bekijk het volledige aanbod van Videoland hier.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Platoon' via TMDb

Meer over:

Films Video on demand Videoland VOD-tips Videoland-tipsPlatoon (1986)

Lees ook:

Meer Videoland

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws