Een gouden combinatie: dit zijn de 10 grappigste actiefilms op Netflix

Een gouden combinatie: dit zijn de 10 grappigste actiefilms op Netflix
3 december 2020 om 18:43

Er is niets zo erg als dat je een film aanzet en deze halverwege echt een grote tegenvaller blijkt te zijn. Om die reden raden we regelmatig goede films op Netflix aan, zodat jij zeker bent van een avond gevuld met kijkplezier. Vandaag zetten we een selectie van de grappigste actiefilms op een rij, waardoor je gegarandeerd een gezellige avond hebt op de bank. In de lijst hieronder vind je de tien grappigste actiefilms die nu op Netflix staan.

10. Kick-Ass

Kick-Ass (2010)
7.6
Kick-Ass vertelt het verhaal van de doorsnee tiener Dave Lizewski (Aaron Johnson), een stripfan die besluit om zijn obsessie als inspiratie te gebruiken en zelf een superheld te worden.

Dave Lizewski (Aaron Taylor-Johnson) is een onopvallende middelbare scholier en stripliefhebber die alleen woont met zijn vader. Hij heeft geen moeilijke jeugd gehad of een radioactief ongeluk meegemaakt, toch besluit hij op een dag een superheld te worden. Hij trekt de straat op om zichzelf te trainen en stuit al snel op Hit-Girl (Chloë Grace Moretz) en Big Daddy (Nicolas Cage)

Bekijk hier de trailer van Kick-Ass:

9. Ride Along

Ride Along (2014)
6.2
Ben (Kevin Hart) is een bewaker op een middelbare school en heeft al twee jaar een relatie met Angela (Tika Sumpter).

Ben (Kevin Hart) wil graag met zijn vriendin Angela (Tika Sumpter) trouwen, maar voordat hij haar ten huwelijk kan vragen moet hij eerst de goedkeuring krijgen van broer James (Ice Cube), een topdetective van de Atlanta Police Department. Wanneer aspirant-politieagent Ben wordt toegelaten op de academie, moet hij de moed verzamelen om de goedkeuring van James te vragen. Nog steeds niet overtuigd van het feit dat Ben de juiste is voor zijn geliefde kleine zusje, nodigt James Ben uit voor een ritje door de stad.

Bekijk hier de trailer van Ride Along:

8. Skiptrace

Skiptrace (2016)
5.7
Rechercheur Bennie Chan (Jackie Chan) probeert al jaren misdaadbaas Victor Wong te pakken. Als zijn nicht Samantha (Bingbing Fan) het aan de stok krijgt met de bende van Wong, krijgt Chan een nieuwe kans.

Rechercheur Bennie Chan (Jackie Chan) zit al jaren achter misdaadbaas Victor Wong aan. Hij krijgt een nieuwe kans om hem te pakken als zijn nicht Samantha (Bingbing Fan) het aan de stok krijgt met zijn bende. Klein probleempje, hij heeft daarvoor namelijk de praatgrage beroepsgokker Connor Watts (Johnny Knoxville) nodig. Maar hij blijkt net ontvoerd te zijn naar Rusland, dus zit er voor Chan niets anders op dan Connor te gaan halen. De actiekomedie is geregisseerd door Renny Harlin, bekend van films als Die Hard 2 (1990), Cliffhanger (1993) en The Covenant (2006).

Bekijk hier de trailer van Skiptrace:

7. Zombieland: Double Tap

Zombieland: Double Tap (2019)
6.7
Columbus, Tallahasse, Wichita en Little Rock verhuizen naar het Amerikaanse binnenland terwijl ze het opnemen tegen geëvolueerde zombies en andere menselijke overlevenden.

Columbus (Jesse Eisenberg), Tallahasse (Woody Harrelson), Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin) steeds naar nieuwe schuilplekken waar ze veilig zijn voor de besmettelijke zombies. Dit keer komen ze een wel heel mooi stulpje tegen: het Witte Huis. Je zou bijna vergeten dat de wereld buiten vergaat. Als Columbus tijdens een bezoekje aan het winkelcentrum Madison (Zoey Deutch) tegenkomt, wordt Wichita jaloers op de twee. De jaloezie wordt haar teveel en ze vertrekt. De mannen moeten haar onverhoopt achterna.

Bekijk hier de trailer van Zombieland: Double Tap:

6. Bad Boys

Bad Boys (1995)
6.9
Mike Lowrey (Will Smith) en Marcus Burnett (Martin Lawrence) zijn partners bij de Miami politiemacht. Als er een lading drugs uit het politiebureau wordt gestolen hebben ze 72 uur om het terug te vinden voordat de FBI zich ermee gaat bemoeien.

Detectives Mike Lowery (Will Smith) en Marcus Brunette (Martin Lawrence) hebben 72 uur de tijd om $100 miljoen aan heroïne te vinden voordat Interne Zaken hen sluit. Lowery raakt dieper betrokken bij de zaak nadat een vriend is vermoord door de drugsdealers. De zaken worden gecompliceerd wanneer Lowery en Brunette van plaats moeten wisselen om een getuige van de moord te overtuigen om mee te werken. Ook de twee vervolgen, Bad Boys II (2003) en Bad Boys for Life (2020), zijn nu te zien op Netflix.

Bekijk hier de trailer van Bad Boys:

5. The Hitman's Bodyguard

The Hitman's Bodyguard (2017)
6.9
Als een belangrijke klant onder zijn ogen wordt vermoord, is Michael Bryce (Ryan Reynolds) zijn prestigieuze titel als een van ’s werelds beste bodyguards direct kwijt.

De Wit-Russische dictator Vladislav Dukhovich (Gary Oldman) staat terecht wegens genocide. Het proces verloopt niet goed voor het openbaar ministerie, aangezien de getuigen veelal dood worden gevonden. Ze hebben echter één troef: huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) is bereid te getuigen. Interpol probeert Kincaid in het proces te krijgen, maar nadat het konvooi in een hinderlaag is gelopen, schakelt Interpol-agent Amelia Roussel (Elodie Yung), die zich ervan bewust is dat er een spion in haar eigen organisatie zit, hulp van buitenaf in: de lijfwacht Michael Bryce (Ryan Reynolds).

Bekijk hier de trailer van The Hitman's Bodyguard:

4. Shaft

Shaft (2019)
6.4
Na de verdachte dood van een vriend, zoekt FBI-gegevensanalist John Shaft Jr met tegenzin hulp van zijn lang afwezige maar badass detective vader.

John Shaft Jr. (Usher) mag dan wel een cybersecurity-expert zijn met een diploma van MIT, maar om de waarheid achter de vroegtijdige dood van zijn beste vriend aan het licht te brengen, heeft hij een opleiding nodig die alleen zijn vader kan geven. John Shaft (Samuel L. Jackson) gaat akkoord om hem te helpen.

Bekijk hier de trailer van Shaft:

3. National Security

National Security (2003)
5.7
Earl Montgomery is afgewezen op de politieschool, en Hank Rafferty is een agent. De twee ontmoeten elkaar bij een verkeersincident, waarna ze als beveiligingsbeambten samen moeten werken om een smokkeloperatie te stoppen.

Earl (Martin Lawrence) en Hank (Steve Zahn) hebben één ding gemeen: ze zijn allebei door de politie afgewezen. De ene is er net uitgeschopt, de ander komt er niet eens in. Na de confrontatie met elkaar tijdens een uit de hand gelopen verkeersstop, eindigen ze als beveiligers. Ondanks hun lage rank, leggen Earl en Hank een geavanceerde smokkeloperatie bloot.

Bekijk hier de trailer van National Security:

2. Red

Red (2010)
7.0
Frank Moses ontdekt dat de nieuwe CIA-directeur het op zijn hele voormalige CIA-team voorzien heeft. Met zijn vriendin Sarah op sleeptouw, brengt Frank de gepensioneerde leden weer bij elkaar.

Frank (Bruce Willis) is gepensioneerd, verveeld en eenzaam. Maar dan ontdekt hij dat de nieuwe CIA-directeur het op zijn hele voormalige CIA-team voorzien heeft. Samen met zijn vriendin Sarah (Mary-Louis Parker) brengt Frank de gepensioneerde leden van zijn team bij elkaar. Tijdens de reünie komen de oude bekenden voor een onmogelijke missie te staan. Red is geregisseerd door Robert Schwentke, die ook films als Insurgent (2015) en R.I.P.D. (2013) op zijn naam heeft staan.

Bekijk hier de trailer van Red:

1. Rush Hour

Rush Hour (1998)
7.0
Nadat Lee (Jackie Chan), een detective uit Hong Kong, een grote buit van de crimineel Juntao heeft teruggevonden kidnapt deze de dochter van een Chinese diplomaat in Los Angeles.

Wanneer de elfjarige dochter van de Chinese consul in Los Angeles, Han (Tzi Ma), op klaarlichte dag wordt ontvoerd, staat de wanhopige vader erop om zijn oude vriend en de politieman van Hong Kong, inspecteur Lee (Jackie Chan), op te roepen om de FBI te helpen bij het onderzoek. Maar omdat het bureau de nieuwkomer niet graag in de weg wil laten staan, koppelen ze hem aan LAPD-detective James Carter (Chris Tucker) om hem in de gaten te houden.

Bekijk hier de trailer van Rush Hour:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste films op Netflix via: Beste films op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Red' via TMDb

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws