Streamingdienst HBO Max in 2021 ook beschikbaar in Europa

Streamingdienst HBO Max in 2021 ook beschikbaar in Europa
4 december 2020 om 14:33

Streamingdienst HBO Max is tot nu toe enkel beschikbaar in de VS, maar niet voor lang meer: de streamingdienst maakt bekend dat ze vanaf de tweede helft van 2021 ook in Europa lanceren. Dit nieuws komt vlak na studio Warner Bros. die aankondigt alle films in 2021, naast een bioscooprelease, óók in première te laten gaan op HBO Max.

Veel details zijn er verder nog niet bekend, zoals een precieze lanceerdatum of dat alle Europese landen tegelijkertijd de lancering meemaken. Andy Forssell, het hoofd van HBO Max Global, laat weten dat er een plan ligt om de streamingdienst uiteindelijk in 190 landen over de hele wereld uit te brengen: "Het is alleen een kwestie van hoe snel we dat kunnen doen".

Naast Europa komt HBO Max rond dezelfde periode ook uit op de Latijns-Amerikaanse markt. Forssell maakt duidelijk de streamingdienst aan het einde van 2021 "'erg actief te maken in beide regio's". Gezien de films en series die uitkomen op de streamingdienst lijkt de grote baas hiermee een haalbaar voornemen te stellen. Onder andere Zack Snyders director's cut van Justice League (2017) zal uitkomen op HBO Max.

Voorafgaand aan de release van Wonder Woman 1984 (2020) op HBO Max in december heeft de streamingdienst de gratis proefperiode afgeschaft. Iedereen in de VS die de nieuwe superheldenfilm thuis wil bekijken, zal dus een abonnement moeten nemen. Of deze proefperiode in Europa wel weer mogelijk is, zal moeten blijken.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Justice League' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Video on demand

Lees ook:

Meer video on demand

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws