Marvel zal geen nieuwe T'Challa casten in 'Black Panther 2'

Marvel zal geen nieuwe T'Challa casten in 'Black Panther 2'
11 december 2020 om 09:13

Kevin Feige maakt tijdens de Disney Investor Day bekend dat ze niet een nieuwe T'Challa zullen casten in Black Panther: Wakanda Forever (2022). Er zal dus niemand in de rol kruipen die Chadwick Boseman op zich nam in Black Panther (2018); de acteur overleed afgelopen augustus plotseling aan darmkanker.

Feige laat weten dat ze de beslissing hebben gemaakt om niet de rol van T'Challa te herschikken, maar om wel "de erfenis te eren, willen we de wereld van Wakanda blijven verkennen". Boseman's vertolking, zo vertelt de Marvel-baas, "overstijgt elke iteratie van het personage".

Eerder maakte Marvel bekend ook geen digitale versie te zullen gebruiken van Chadwick Boseman in het vervolg van regisseur Ryan Coogler: "Er is maar één Chadwick, en hij is niet meer bij ons," aldus Victoria Alonso, uitvoerend producent van Black Panther 2.

Hoe Marvel dan wel invulling zal geven aan het vervolg, is niet bekend. Tot nu toe kunnen we enkel mogelijkheden uitsluiten. Of de studio Shuri (Letitia Wright) naar voren schuift als de nieuwe hoofdrolspeelster, zal moeten blijken. Onlangs kwam de actrice echter in opspraak doordat ze een antivax-video plaatste op haar Twitter. Inmiddels heeft ze door de ophef al haar socialemedia-accounts verwijderd.

Beeld: Still 'Black Panther' via TMDb

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsBlack Panther: Wakanda Forever (2022)

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws