'La Casa de Papel'-makers hinten naar mogelijke spin-offs

'La Casa de Papel'-makers hinten naar mogelijke spin-offs
7 april 2020 om 15:18

Als het aan de makers van La Casa de Papel (2017– ) ligt komen er een aantal spin-offs van de serie aan. Hoewel het nieuwste seizoen nog maar net op Netflix staat willen fans van de Spaanse Netflix-hit meer.

La Casa de Papel, of Money Heist zoals het in Amerika heet, is inmiddels met vier seizoenen uitgegroeid tot een groot succes. In een interview met OprahMag.com laat één van de makers van de serie, Álex Pina, weten dat er veel verhaallijnen mogelijk zijn voor de groep bankovervallers.

We hebben heel veel opties voor spin-offs en ik denk dat dit komt door de krachtige persoonlijkheden van de personages. Bijna elk personage uit 'La Casa de Papel' heeft iets dat we verder kunnen ontwikkelen in een spin-off. We kunnen naar ieder van hen kijken in hun eigen context.

Pina heeft al meteen een aantal concrete ideeën in gedachten. Zo zou Arturito zijn eigen duistere komedie kunnen krijgen en is Berlin op zichzelf complex genoeg voor een eigen serie: "Hij is een vrouwenhater, een psychopaat, een egoïst, een narcist en een verkrachter. Maar toch zijn er veel mensen die hem aanbidden voor zijn vriendschap, loyaliteit en broederschap." Pina is zó enthousiast dat hij het liefst voor elk personage een spin-off schrijft.

Of er een vijfde seizoen aankomt van La Casa de Papel voor de mogelijke spin-offs houdt Pina nog even voor zich. Over het vierde seizoen, dat nu te zien is op Netlix, heeft hij dit te zeggen:

Dit is het meest choquerende seizoen dat van alle seizoenen tot nu toe de meeste commotie gaat opleveren. Ik denk dat dit het meest riskante seizoen is, één waarin echt een onverwachte plottwist zit. De slotaflevering is buitengewoon uitzinnig.

Bekijk hier de trailer van La Casa de Papel seizoen 4:

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'La Casa de Papel' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series NetflixLa Casa de Papel (2017– )

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten