Nieuwe streamingdienst Quibi voor op mobiele telefoon is nu live

Nieuwe streamingdienst Quibi voor op mobiele telefoon is nu live
7 april 2020 om 16:07

Een nieuwe streamingdienst speciaal voor op de mobiele telefoon is vanaf vandaag live. De Amerikaanse dienst Quibi is ook in Europa beschikbaar! Perfect voor als je Netflix en Disney+ helemaal hebt uitgespeeld.

Om gebruik te maken van de nieuwe streamingdienst hoef je enkel de Quibi-app te downloaden op je telefoon. De eerste 90 dagen zijn gratis, daarna betaal je per maand 6 euro met advertenties of 9 euro voor een reclamevrije ervaring.

Het bijzondere aan deze nieuwe dienst is dat de producties speciaal gemaakt zijn voor de mobiele telefoon. Naast landschapsmodus kan je ook films en series kijken in portretmodus. De beelden passen zich aan naar de staande afmetingen van je beeldscherm. Ook zijn de afleveringen niet langer dan 10 minuten, volgens Quibi perfect om tijdens je toiletbezoek te kijken.

Quibi is van Jeffrey Katzenberg (medeoprichter van Dreamworks Animation) en Meg Whitman (voorheen directeur van eBay en Hewlett Packard Enterprise). Samen hebben ze een startbudget van 1,75 miljard dollar verzameld. Hiermee hebben ze producties van niemand minder dan Steven Spielberg en Guillermo del Toro gekocht.

Quibi start met 50 eigen producties op de app. Vooral door middel van bekende namen proberen ze onze interesse te wekken. Zo speelt Sophie Turner in de serie Survive (2020) over een vrouw die een vliegtuigramp overleeft. Christopher Waltz en Liam Hemsworth spelen de hoofdrol in Most Dangerous Game (2020– ), een dystopische thriller. Naast series zet Quibi ook hoog in op nieuwsprogramma’s en realityshows. Of de dienst aanslaat in deze tijd waarin iedereen thuis met een tv of laptop zit en niet onderweg is met enkel een smartphone, moet nog blijken. De app is nu te downloaden in de App Store.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Films Series Video on demand Quibi

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten