Universal koopt filmrechten van vampierenroman 'Crave'

Universal koopt filmrechten van vampierenroman 'Crave'
7 april 2020 om 14:36

Universal heeft zijn zinnen gezet op een roman voor jongvolwassenen: Crave. De studio heeft de filmrechten van het boek over vampieren bemachtigd.

Het boek, geschreven door bestsellerauteur Tracy Wolff, ligt nog niet eens in de boekenwinkel maar Universal voelt blijkbaar al aan dat het een succesverhaal wordt. Vandaag 7 april komt het boek in de VS uit, dat volgens de uitgeverij Entangled een fantasieverhaal is over een meisje dat terechtkomt op een kostschool voor paranormale wezens en "valt voor een vampiersprins, allemaal verteld vanaf een duidelijk feministisch perspectief".

Er zijn nog geen producenten of schrijvers aangenomen om het verhaal om te toveren tot een film. Maar daar hebben ze nog even de tijd voor, aangezien de productie van de film voorlopig nog niet zal beginnen. Universal, net als alle andere filmstudio's, worden hard geraakt door de huidige coronacrisis. Films die Universal in de bios had draaien toen wereldwijd lockdowns werden aangekondigd, hebben ze online beschikbaar gesteld om op die manier toch te verdienen aan de nieuwe films.

In China leek het even goed te gaan toen enkele bioscopen weer open gingen, maar helaas moesten ze al snel de deuren weer sluiten. Het is nog onduidelijk tot wanneer de bioscopen in Nederland dicht blijven. Pathé komt bezoekers tot in ieder geval 28 april tegemoet met elke dag een gratis film op Pathé Thuis.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Films Bioscoop

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten