Donald Trump gaat kijken of 'Tiger King' Joe Exotic vrijgesproken kan worden van veroordelingen

Donald Trump gaat kijken of 'Tiger King' Joe Exotic vrijgesproken kan worden van veroordelingen
9 april 2020 om 12:25

Joe Exotic, beter bekend als de Tiger King uit de gelijknamige Netflix-serie, zit in de gevangenis voor het beramen van de moord op aartsrivaal Carole Baskin. President Donald Trump gaat kijken of de dierenuitbuiter wel echt schuldig is.

Tijdens een persconferentie vroeg een verslaggever Trump of hij Joe Exotic gratie wil verlenen. De president reageerde dat hij “zal kijken” wat hij kan doen. Al sinds Joe vastzit vanaf januari dit jaar blijft hij volhouden onschuldig te zijn. Zonder een presidential pardon, zoals de Amerikanen dat mooi weten te verwoorden, zal Joe 22 jaar moeten brommen voor de poging tot huurmoord en dierenmisbruik.

Presidentszoon Donald Trump Jr. grapte eerder deze week al tijdens een radioprogramma dat hij zijn vader zal vragen om gratie van Joe Exotic te verlenen. Ten tijde van de persconferentie had hij dit idee aan Trump nog niet voorgelegd, want de president had nog niet van de zaak gehoord.

Of Joe Exotic ook écht onschuldig is en of Trump hem vrijlaat is nog niet bekend. In de Netflix-docu Tiger King (2020) komt de schietgrage redneck er in ieder geval niet goed vanaf. Of hij nou schuldig is aan de veroordelingen of niet, sympathie zal hij van de meeste kijkers niet krijgen.

Volgens de nieuwe eigenaar van Joe Exotics dierentuin, Jeff Lowe, is Netflix bezig met het opnemen van een extra aflevering.

Tiger King (2020)
7.6

Tiger King (2020)

documentaire / misdaad
Met Joe Exotic en Bhagavan Antle
Deze docuserie werpt een licht op fokprogramma's voor grote katachtigen in een bizarre onderwereld vol excentriekelingen die te gek zijn om te geloven.

Beeld: Still 'Tiger King' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series NetflixTiger King (2020)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws