Nieuwe docuserie in de maak over Charles Manson: 'Helter Skelter'

Nieuwe docuserie in de maak over Charles Manson: 'Helter Skelter'
9 april 2020 om 13:18

Amerikaanse zender Epix heeft een zesdelige docuserie over crimineel Charles Manson en zijn volgers besteld. De reeks gaat Helter Skelter (2020) heten, naar het gelijknamige Beatles-nummer dat Manson geïnspireerd zou hebben voor zijn daden.

Als je Quentin Tarantino's Once Upon a Time... in Hollywood (2019) hebt gezien, heb je misschien al enig idee over Charles Manson en de hippies die in zijn naam moorden pleegden (hoewel Tarantino's verhaal niet 100% waarheidsgetrouw is). 51 jaar geleden werd actrice Sharon Tate en vier vrienden in haar huis op El Cielo Drive vermoord door volgers van Manson.

De docureeks belooft nog nooit eerder vertoonde interviews te laten zien met familieleden, journalisten die als eerste ter plaatse waren en verslaggevers die de rechtszaken bijwoonden. Charles Manson overleed in 2017 op 83-jarige leeftijd in de gevangenis aan een hartstilstand die het gevolg was van darmkanker.

Greg Berlanti en zijn bedrijf Berlanti Productions zijn aangesteld als de makers van de serie. Berlanti produceerde en schreef eerder onder andere de series You (2018– ), Arrow (2012–2020) en Titans (2018– ). Lesley Chilcott, producent van An Inconvenient Truth (2006), zal Helter Skelter regisseren.

"Helter Skelter schijnt nieuwe lichten op onontdekte perspectieven op één van de meeste legendarische misdaden van onze tijd." — Lesley Chilcott

Helter Skelter zal vanaf 14 juni te zien zijn op de Amerikaanse zender Epix, of en hoe de docureeks in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Charles Manson: Journey Into Evil' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Televisie SeriesHelter Skelter (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten