Pathé Thuis & Cinekid trakteren de komende twee weken elke dag op een gratis kinderfilm

Pathé Thuis & Cinekid trakteren de komende twee weken elke dag op een gratis kinderfilm
14 januari 2021 om 08:32

Vanaf vandaag maakt Pathé Thuis in samenwerking met Cinekid elke dag één kinderfilm gratis beschikbaar. Dinsdag werd bekend dat de scholen nog twee weken dichtblijven, en met deze actie willen Pathé en Cinekid kinderen en hun ouders een hart onder de riem steken.

Pathé Thuis had al eerder een soortgelijke actie met gratis films, maar deze actie is echt speciaal op kinderen gericht. Daarom zijn ze de samenwerking met de programmeurs van kinderfilmfestival Cinekid aangegaan, die een selectie hebben gemaakt van veertien populaire en leerzame films. De gratis films worden aangekondigd via de sociale media-kanalen van Pathé.

Onder andere De kleine vampier (2017), Sing Song (2017), Antboy (2013) en Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes (2017) zullen de komende weken gratis te bekijken zijn. Heleen Rouw, de directeur van Cinekid zegt over de geselecteerde films:

Cinekid heeft een mooie selectie kwaliteitsfilms gemaakt voor kinderen en hun ouders om aan het einde van een drukke online school- en werkdag samen weg te dromen. Een veilig en verantwoord aanbod voor iedereen toegankelijk. De films vertegenwoordigen samen de breedte en diversiteit van het jaarlijkse festivalprogramma.

De vorige keren dat Pathé zulke acties deed werden er 37 films weggegeven, die bij elkaar meer dan 2 miljoen keer bekeken werden. Doron Kurz, de commercieel directeur van Pathé, hoopt dat deze nieuwe actie ook veel kinderen en hun ouders bereikt:

We hopen dat deze mooie actie een klein steentje bijdraagt voor onze bezoekers met kinderen, die met al het thuis lesgeven wel een extraatje hebben verdiend en op deze manier samen met hun kinderen kunnen ontspannen en genieten van de beste kinderfilms.

Pathé trapt de actie vandaag af met De Kleine Vampier. De animatiefilm is vandaag de hele dag gratis te bekijken.

  Volg ons op Google Nieuws

Pathé

Meer over:

Films Video on demandAntboy (2013)De kleine vampier (2017)Sing Song (2017)Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes (2017)

Lees ook:

Meer video on demand

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws