Trailer van Netflix-documentaire 'Strip Down, Rise Up' over paaldansen nu te zien

Trailer van Netflix-documentaire 'Strip Down, Rise Up' over paaldansen nu te zien
15 januari 2021 om 17:12

De trailer van de documentaire Strip Down, Rise Up (2021) is nu te zien. De Netflix-film is geregisseerd door de Marokkaans-Israelische filmmaker Michèle Ohayon. Ze werd eerder voor haar documentaire Colors Straight Up (1997) genomineerd voor een Academy Award.

In Strip Down, Rise up volgt Ohayon een groep vrouwen. De vrouwen zijn allemaal van verschillende leeftijden en hebben verschillende achtergronden, maar ze hebben ook iets gemeen: ze willen dichter bij hun eigen lichaam en seksualiteit komen. Dat doen ze door middel van sensuele dansles, en paaldansen. Tijdens die lessen wordt er, naast gedanst, ook gepraat over trauma's en schaamte.

Kijk de trailer van de film hier:

De film vertelt een verhaal met een lach en een traan, waarin alle vrouwen door hun hervonden kracht dichter bij zichzelf en bij elkaar komen. En dat proces mag best een beetje lelijk en rommelig zijn, want zonder wrijving krijg je geen glans.

Strip Down, Rise Up (2021)
5.0
Regisseur Michèle Ohayon volgt in haar documentaire vrouwen van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden die samen door middel van paaldansen de trauma's en schaamte over hun lichaam en seksualiteit verwerken.

Strip Down, Rise Up is vanaf 5 februari te zien op Netflix. Het volledige aanbod van Netflix vind je hier.

Beeld: Still 'Strip Down, Rise Up' via TMDb
Tekst: Netflix

Meer over:

Video on demand Films Netflix Video'sStrip Down, Rise Up (2021)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws