Christopher Nolan wil na 'Tenet' opnieuw in India filmen

Christopher Nolan wil na 'Tenet' opnieuw in India filmen
16 januari 2021 om 10:49

Een deel van Christopher Nolans meest recente hit Tenet (2020) werd in Mumbai in India gefilmd. Hij vond het werken daar zo fijn dat hij al aan het nadenken is over hoe hij in aankomende projecten ervoor kan zorgen dat hij opnieuw in India kan filmen.

Tegen een nieuwszender in India zei Nolan dat hij geïnspireerd was door makers die hij daar ontmoet had. In Tenet werkte hij met een van India's bekendste actrices: Dimple Kapadia. Nolan zei over de gehele ervaring:

Ik maak nooit ver van te voren plannen. Maar ik had een geweldige ervaring in India en ik wil zeker terugkomen en in India werken met Indiase acteurs. [Het] zette meteen mijn fantasie aan het werk om na te denken over hoe ik daar terug kon keren om wat te filmen.

Hij voegde eraan toe "de liefde voor film in die stad is echt voelbaar". Gebaseerd op Nolans eerdere films, zou het te verwachten zijn dat er een pauze van zo'n drie jaar zit tussen Tenet en zijn volgende project en met het coronavirus kan dat nog wel eens langer gaan duren.

Nolan heeft al vaker zijn waardering voor Indiase cinema geuit, hij noemt Pather Panchali (1955) als een van zijn favoriete films en een van de beste films ooit gemaakt. Tijdens een trip naar India in 2018 sprak hij zich uit voor het behoud van celluloid film in Bollywood.

Tenet is nu te bekijken op Pathé Thuis.

Tenet (2020)
7.5
In 'Tenet' keert een man terug uit de dood. Hij is onderdeel van een team dat de Derde Wereldoorlog moet voorkomen, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Tenet' via Filmdepot
Tekst: Bron

Meer over:

Films Algemeen CelebritiesTenet (2020)

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws