Ethan Hawke speelt schurk in Marvels 'Moon Knight'

Ethan Hawke speelt schurk in Marvels 'Moon Knight'
16 januari 2021 om 11:27

Nadat bekend werd dat May Calamaway gecast is voor een nog onbekende rol in Moon Knight (2021), is er nu nog een grote naam onthuld. Ethan Hawke zal de schurk vertolken tegen wie Oscar Isaac als Marc Spector het op moet nemen. Hawke maakt daarmee zijn debuut in een superheldenadaptatie.

Moon Knight vertelt het verhaal van een ex-marinier die huurling geworden is. Hij heeft meerdere alter ego's en heeft al verschillende verschijningsvormen gekend. In de meest recente incarnatie in de comicserie heeft hij een meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Het is nog niet duidelijk wie Hawke precies zal spelen, maar Moon Knights aartsvijand is Bushman, eveneens een huurling, die zich tegen Moon Knight keerde toen er Egyptisch goud op het spel stond.

Hawke heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug en is onder andere bekend van de Before-trilogie van Richard Linklater waar hij zelf ook aan meeschreef. Vorig jaar was hij te zien in La Vérité (2019) en Tesla (2020) en recent rondde hij zijn werk voor The Northman af, de nieuwe film van Robert Eggers. Eerder deed Hawke naar aanleiding van Logan (2017) uitspraken over superheldenfilms die een controverse opriepen:

Nu hebben we een probleem dat ze ons vertellen dat Logan een geweldige film is. Het is een geweldige superheldenfilm. Het gaat nog steeds om mensen in maillots bij wie er metaal uit hun handen komt. Het is geen Bresson. Het is geen Bergman. Maar ze praten erover alsof het dat wel is.

Hij gaf later aan dat hij fan is van films als Logan en Doctor Strange (2016), maar "wat ik wilde zeggen [is] dat we een community nodig hebben die allerlei soorten films maakt". Nu zal hij dus zelf ook zijn repertoir uitbreiden met een nieuw genre en hopelijk wordt het een mooie toevoeging aan het superheldengenre.

Moon Knight (2021)
Marc Spector is een voormalig CIA-agent wiens leven wordt gered door de maangod Khonshu.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Tesla' via TMDb
Tekst: Bron 1, Bron 2

Meer over:

Series Algemeen Celebrities Disney+Moon Knight (2021)

Lees ook:

Meer Disney+

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws