'Parasite'-regisseur Bong Joon Ho is juryvoorzitter voor het filmfestival van Venetië

'Parasite'-regisseur Bong Joon Ho is juryvoorzitter voor het filmfestival van Venetië
16 januari 2021 om 14:01

Regisseur Bong Joon Ho zal de hoofdjury van het 78e filmfestival van Venetië voorzitten. In september is hij daarmee de eerste Zuid-Koreaanse regisseur die die rol vervult.

Bong, die geen eerdere band heeft met Venetië, schreef geschiedenis in 2020 toen Parasite (2019) de eerste niet-Engelstalige film werd die de Oscar won voor beste film. Dat was niet het enige, de film kreeg namelijk in totaal vier van de felbegeerde beeldjes en haalde ook de hoofdprijs op het filmfestival van Cannes binnen in 2019. De regisseur zei over zijn rol als voorzitter het volgende:

Het Internationale Filmfestival van Venetië kent een lange en gevarieerde historie en ik ben vereerd dat ik in deze prachtige, cinematische traditie verweven raak. Als voorzitter van de jury - en, belangrijker, als een levenslange cinefiel - ben ik klaar om te bewonderen en te applaudisseren voor de geweldige films die geselecteerd zijn voor het festival. Ik ben vol van oprechte hoop en enthousiasme.

De artistiek directeur van het festival, Alberto Barbera, schreef in zijn statement dat dit "het eerste goede nieuws over het 78ste Filmfestival van Venetië" is en beschreef Bong als "een van de meest authentieke en originele stemmen in de wereldwijde cinema".

Naast Parasite is Bong ook bekend van de internationale films Snowpiercer (2013) en Okja (2017) en van eerdere Zuid-Koreaanse films Memories of Murder (2003), The Host (2006) en Mother (2009).

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Parasite' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Celebrities

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws