Joel Coens 'The Tragedy of Macbeth' is volledig in zwart-wit geschoten

Joel Coens 'The Tragedy of Macbeth' is volledig in zwart-wit geschoten
17 januari 2021 om 15:54

Het is al lang geleden dat er nieuws naar buiten kwam over The Tragedy of Macbeth (2021) van Joel Coen, die hij zonder zijn broer Ethan maakt. Nu heeft kostuumdesigner Mary Zophres in de podcast van Roger Deakins verteld dat we een film kunnen verwachten die in zwart-wit geschoten is.

De film, een nieuwe adaptatie van het bekende verhaal van Shakespeare, heeft Denzel Washington en Frances McDormand in de hoofdrollen. Het idee is dat het verhaal wel in een nieuw en verrassend jasje gestoken wordt, zo vertelde componist Burwell al eerder. Zophres liet nu weten dat cinematograaf Bruno Delbonnel in zwart-wit werkte.

Zophres is de vaste kostuumdesigner van de Coens vanaf Fargo (1996). Al eerder maakte de Coens een film in zwart-wit, namelijk The Man Who Wasn't There (2001). Deze keer was het voor haar makkelijker om de kostuums daarop aan te passen. Waar het vroeger moeilijk in te schatten was hoe de kleuren zouden vertalen naar zwart-wit, zegt Zophres nu simpelweg het noir-filter van haar iPhone te gebruiken om een beeld te krijgen.

Helaas zijn er nog geen beelden verschenen van de nieuwe film en ook een releasedatum laat nog op zich wachten.

The Tragedy of Macbeth (2021)
Een Schotse heer raakt er door een trio heksen van overtuigd dat hij de volgende koning van Schotland zal worden, en zijn ambitieuze vrouw steunt hem in zijn plannen om de macht te grijpen.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Tragedy of Macbeth' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsThe Tragedy of Macbeth (2021)

Lees ook:

Meer films

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws