Joel Coen maakt 'The Tragedy of Macbeth' zonder zijn broer

Joel Coen maakt 'The Tragedy of Macbeth' zonder zijn broer
26 juni 2020 om 14:55

De broertjes Coen maken al drie decennia lang samen films, maar het lijkt erop dat het tijd is voor verandering. Joel Coen maakt zijn nieuwe film The Tragedy of Macbeth (2021) zonder zijn broer Ethan. Componist Carter Burwell, die veel met de twee samenwerkt, zegt dat het wel even wennen is.

Het op Shakespeare gebaseerde The Tragedy of Macbeth zal nog steeds voelen als een Coen Brothers-film, ook zonder Ethan, denkt de regisseur. De componist geeft toe dat het een wel beetje raar is om met maar één broer in het creatieve proces te zitten.

Het is wel anders om alleen Joel op de set te hebben. Toen ik Ethan vorig jaar sprak was Joel al bezig met de voorbereiding van deze film, en Ethan vertelde me dat het vreemd voelde dat hij daar niet bij was. Maar hij wil gewoon andere dingen maken nu. En ik denk dat het op deze manier ook zal werken - dat we toch een duidelijke en herkenbare stijl zullen neerzetten.

The Tragedy of Macbeth (2021)
Een Schotse heer raakt er door een trio heksen van overtuigd dat hij de volgende koning van Schotland zal worden, en zijn ambitieuze vrouw steunt hem in zijn plannen om de macht te grijpen.

Naar het plot van de film hoeven we niet te raden, want Shakespeares toneelstuk werd al talloze keren opgevoerd en verfilmd. Volgens Burwell zullen de verassingen niet in het verhaal zitten, maar in de manier waarop ze het gaan filmen, de invalshoeken die ze kiezen en de details die ze uitlichten. Joel Coen zei zelf over zijn nieuwe film dat het een "zenuwslopende thriller" zal worden.

De hoofdrollen in Joels solofilm zijn voor oscarwinnaars Denzel Washington en Frances McDormand. Scott Rudin werkt mee aan de productie van de film. Er is nog geen releasedatum gepland.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Joel Coen via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsThe Tragedy of Macbeth (2021)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten