Vanavond op tv: Oscarwinnende film 'Braveheart' van Mel Gibson

Vanavond op tv: Oscarwinnende film 'Braveheart' van Mel Gibson
26 juni 2020 om 15:40

Elke dag lichten we de beste film op tv voor je uit, waardoor het kiezen van een film nog makkelijker wordt. Vanavond is onze tv-filmtip de klassieker Braveheart (1995) geregisseerd en geproduceerd door Mel Gibson, die ook de hoofdrol speelde.

Braveheart speelt zich af aan het einde van de 13e eeuw. William Wallace is een Schotse op wraak beluste bloeddorstige rebel. Als klein jongetje zag William zijn vader en broer vermoord worden in een poging om Schotland te bevrijden. Wanneer William weer een dierbare verliest, verzamelt hij een reeks lotgenoten om zich heen. In het begin zijn het een stel ongeregelde kerels zonder ervaring op het slagveld, maar langzaam maar zeker vormen ze een echt leger en beginnen ze aan de strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden.

Bekijk hier de trailer van Braveheart:

De film is gebaseerd op het leven van de Schotse held William Wallace, maar er werd veel kriteik geuit op de algemeen aangenomen historische onjuistheid van sommige gebeurtenissen in de film, maar won ondanks die krtiek wel gewoon vijf Oscars, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie.

Braveheart is vanavond om 20.30 uur te zien op Veronica. Heb je Braveheart al gezien? Bekijk dan het overzicht van alle films op tv.

Braveheart (1995)
8.3
Het einde van de 13e eeuw: William Wallace is een Schotse op wraak beluste bloeddorstige rebel. Als klein jongetje zag William zijn vader en broer vermoord worden in een poging om Schotland te bevrijden.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Braveheart' via TMDb

Meer over:

Televisie FilmsBraveheart (1995)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten