Eerste trailer van gelikte dystopie 'Brave New World' nu te zien

Eerste trailer van gelikte dystopie 'Brave New World' nu te zien
26 juni 2020 om 16:03

NBCUniversal deelt de eerste trailer van de langverwachte Brave New World (2020)-serie. Een verfilming maken van de invloedrijke literaire klassieker van Aldous Huxley lijkt nogal een opgave, maar de trailer ziet er veelbelovend uit.

Huxleys boek uit 1932 gaat over een wereld in de (nabije) toekomst, waarin een andere wereldorde heerst. Een utopie, zou je kunnen zeggen. Of is het een dystopie? De samenleving heeft afstand genoemen van concepten als geld, privacy, monogamie en familie, en iedereen leeft samen in schijnbare harmonie. Maar niet zonder soma. Iedereen slikt soma. Soma maakt dat je je gelukkig voelt. De nieuwe samenleving zou niet zonder deze pil kunnen.

Als hoofdpersoon John, gespeeld door Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story (2018)), als "ongeciviliseerde" jongen van buiten de grote stad in deze gepolijste samenleving terechtkomt, weet hij niet wat hij meemaakt. Deze nieuwe wereld bestaat uit drugsmisbruik, seksfeesten en algehele onverschilligheid. John is kritisch, waarom denken de mensen niet zelf na? Zijn aanwezigheid blijft niet onopgemerkt, en hij brengt de kunstmatige harmonie flink aan het wankelen.

Brave New World (2020)
In een wereld zonder armoede, oorlog of ziektes krijgen mensen bewustzijnsveranderende drugs; vrije seks en ongebreideld consumentisme zijn aan de orde van de dag;

Naast Ehrenreich hebben ook Demi Moore, Hannah John-Kamen, Jessica Brown Findlay en Harry Lloyd rollen in de miniserie. Brave New World is een van de titels waarmee Peacock, het nieuwe streamingsplatform van NBCUniversal, zichzelf op de kaart wil zetten. Het platform komt 15 juli online in de Verenigde Staten. Of Peacock ook naar Nederland komt en wanneer we ons in Nederland kunnen onderdompelen in Huxley's angstaanjagende toekomstfantasie is nog niet bekend.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Brave New World' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand SeriesBrave New World (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten