'Ex Machina', maar dan echt? Robot Erica is klaar voor haar eerste rol

'Ex Machina', maar dan echt? Robot Erica is klaar voor haar eerste rol
26 juni 2020 om 16:56

Hoe zou Ex Machina (2014) eruit hebben gezien als robot Ava niet was gespeeld door Alicia Vikander, maar door een echte robot met kunstmatige intelligentie? We zouden er binnenkort wel eens achter kunnen komen. Bondit Capital Media, Happy Moon Productions, en Ten Ten Global Media stellen $70 miljoen beschikbaar om de film b te produceren, een science-fictionfilm met robot Erica in de hoofdrol. Het zou de eerste film in de geschiedenis zijn met een robot als belangrijkste acteur.

b gaat over een wetenschapper die een robot met kunstmatige intelligentie heeft gecreëerd. Na een fout in een experiment met een DNA-programma waar hij aan meewerkt moet hij zijn robot bevrijden.

Robot Erica moet de ster van de film worden. Japanse wetenschappers Hiroshi Ishiguro en Kohei Ogawa programmeerden verschillende acteermethodes in haar systeem. De film is het idee van producent Sam Khoze, Eric Pham en Tarek Zohdy. Khoze zegt over het ambitieuze plan:

Acteurs betrekken vaak hun eigen levenservaringen in hun acteerwerk, maar Erica heeft natuurlijk geen levenservaringen. We moesten helemaal bij de basis beginnen om haar te leren acteren. Haar bewegingen en emoties simuleren we in korte sessies. We controleren de snelheid van haar bewegingen en we zorgen dat ze gaat praten vanuit haar gevoelens. Ze moet een eigen lichaamstaal gaan ontwikkelen.

Het oorspronkelijke plan was om Erica te gebruiken in een speelfilm van Khoze met de naam 2nd Born, geregisseerd door Tony Kaye, maar dat ging door ondelinge conflicten niet door. Wie b zal regisseren en wie er nog meer in de film spelen wordt later bekend gemaakt. De productie voor de film gaat in de zomer van 2021 van start, maar de producenten beginnen al eerder met opnames van Erica.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Ex Machina' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Filmsb

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten