Films op tv: alle filmtips voor komende week

Films op tv: alle filmtips voor komende week
18 januari 2021 om 14:17

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, de thriller Captain Phillips (2013).

Uitgelichte films op tv week 3

Vandaag kijk je op NPO 3 naar de Nederlandse dramafilm Oorlogswinter (2008). Tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland heerst grote honger. Veel mensen trekken hierdoor naar het oosten, waar nog eten te vinden is. In de buurt van Zwolle woont Michiel (Martijn Lakemeier), de veertienjarige jongen die dolgraag iets zou willen betekenen voor het verzet. Maar niemand neemt hem serieus, totdat buurjongen Dirk hem een opdracht geeft en hij plots volop in de problemen zit.

Dinsdag zendt SBS9 het mysterieuze drama Gone Baby Gone (2007) uit. Wanneer de 4-jarige Amanda McCready (Madeline O'Brien) uit haar huis verdwijnt en de politie weinig vooruitgang boekt bij het oplossen van de zaak, huurt de tante van het meisje twee privé-detectives in: Patrick Kenzie (Casey Affleck) en Angie Gennaro (Michelle Monaghan). Naarmate de zaak vordert, worden Kenzie en Gennaro geconfronteerd met drugsdealers, bendes en pedofielen. Als ze op het punt staan hun zaak op te lossen, komen ze voor een moreel dilemma te staan dat de twee uit elkaar zou kunnen drijven.

Bekijk hier de trailer van Gone Baby Gone:

Woensdag kijk je naar The Bourne Supremacy (2004) met Matt Damon. Het verleden van Jason Bourne (Matt Damon) haalt hem in als de CIA zijn nieuwe leven dreigt te verpesten. Bourne en Marie (Franka Potente) verplaatsen zich van stad naar stad in een poging om de dreiging voor te blijven. Maar op elk moment kan hij worden teruggetrokken in de wereld waarvan hij hoopte deze achter zich te laten. The Bourne Supremacy is nu ook te zien op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland en via Pathé Thuis.

RTL7 zendt donderdag de komediefilm Er Ist Wieder Da (2015) uit. Adolf Hitler (Oliver Masucci) wordt wakker in Berlijn… in 2014. Nadat hij zich heeft laten oriënteren, wordt hij ontdekt door een werkloze TV-producent, Fabian Sawatzki (Fabian Busch). Sawatzki denkt dat Hitler een soort performancekunstenaar is en neemt hem mee door het land, in gesprek met de algemene bevolking, voor een TV-programma dat hij voor ogen heeft. Hitler ziet dit als een kans om zijn populariteit en macht terug te winnen.

Er Ist Wieder Da (2015)
7.1
Zeventig jaar na zijn vermeende dood wordt Adolf Hitler wakker naast zijn voormalige bunker, nu ergens in een Berlijnse woonwijk.

Vrijdag is de Oscargenomineerde dramathriller Captain Phillips (2013) te zien. Wanneer een vrachtschip net buiten de Somalische wateren passeert, naderen enkele mannen in een motorboot het vrachtschip en beginnen er op te schieten. De kapitein, Richard Phillips (Tom Hanks), ontdekt dat het piraten zijn en probeert ze van het schip af te houden. Ze komen toch aan boord, dus Phillips instrueert de bemanning om zich te verstoppen. De piraten gaan naar ze op zoek in een poging de bemanning te gijzelen.

Zaterdag is de sciencefictionfilm Predator (1987) te zien. Een team van speciaal getrainde commando's onder leiding van Dutch Schaeffer (Arnold Schwarzenegger), krijgt het bevel om de CIA-agent kolonel Al Dillon (Carl Weathers) te helpen bij een reddingsmissie voor potentiële overlevenden van een neergestorte helikopter boven een afgelegen Zuid-Amerikaanse jungle. Niet lang nadat ze geland zijn, ontdekken Dutch en zijn team dat ze onder valse voorwendselen naar de jungle zijn gestuurd. Dit bedrog blijkt echter het minste van hun zorgen te zijn, als ze merken dat ze worden opgejaagd door iets dat niet van deze wereld is.

Bekijk hier de trailer van Predator:

Veronica sluit de week af met The Maze Runner (2014). Thomas (Dylan O'Brien) wordt wakker op een open plek in het midden van een gigantisch doolhof, zonder enige herinnering aan zijn verleden. Hij ontmoet een inwoner van een gemeenschap die er een dorp hebben gebouwd en die elke ochtend twee van de sterkste en fitste lopers het doolhof in sturen om een uitweg te vinden. Elke nacht sluiten de deuren van het doolhof en de wezens die bekend staan als 'grievers' doden degenen die dan nog vastzitten in het doolhof. Niemand overleeft ooit een nacht in het doolhof, maar er moet een uitweg zijn.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Captain Phillips' via TMDb

Meer over:

Films Televisie

Lees ook:

Meer televisie

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws